Nytt nätverk för hållbara Energibolag som vill göra bättre affärer
Hem ENERGI Nytt nätverk för hållbara Energibolag som vill göra bättre affärer

Nytt nätverk för hållbara Energibolag som vill göra bättre affärer

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges intresseorganisation för energieffektivisering, Eneff, öppnar upp ”Nätverk Energibolag: Energieffektivisering” för alla Sveriges energibolag.

Många energibolag kan gynnas av att hjälpa kunderna att använda energin så effektivt och klimatsmart som möjligt.

 I nätverket kan energibolagen gemensamt utveckla sina energitjänster, skapa förutsättningar för mer energieffektivisering och samtidigt göra bättre affärer.
Nätverk Energibolag: Energieffektivisering

Eneff driver sedan 2018 nätverket ’Energibolag: Energieffektivisering’. Detta har tidigare enbart varit tillgängligt för Eneffs medlemsföretag, men nätverket öppnar nu upp för Sveriges alla energibolag och möjliggör således en bredare samverkan.

Energieffektivisering är viktig framtida marknad. Fastighetsägare, kommuner och industrier kommer att behöva öka sin energieffektiviseringstakt; detta med tanke på bland annat de reviderade EU-direktiven EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) och EED (Energy Effiency Directive). I och med detta finns en möjlighet för energibolag att erbjuda eftertraktade tjänster med utgång i energieffektivisering.

Att energioptimera genom att minska energiläckage medför flera vinster, både direkt för energibolagens kunder, men också för klimatet och samhället i stort. I Nätverk ’Energibolag: Energieffektivisering’ kan energibolagen utveckla sina energitjänster, skapa förutsättningar för mer energieffektivisering och samtidigt göra bättre affärer.

Flera av Sveriges energibolag erbjuder redan dessa tjänster; de har insett att långsiktig hållbarhet handlar om mer än att bara använda förnybar energi. Det Stockholmsbaserade bolaget Norrenergi ligger i framkant, och har varit med i Eneffs nätverk i flera år.

Nytt nätverk för hållbara Energibolag som vill göra bättre affärer”Energieffektivisering är en viktig framtida marknad. Att utveckla nya tjänster är en utmaning för ett energibolag och därför ger det oss väldigt mycket att utbyta erfarenheter med andra bolag. Nätverket ger oss även ny kunskap om energieffektivisering genom våra möten med inbjudna experter!” säger Jesper Wilhelmsson, chef energioptimering, Norrenergi

Ytterligare medlemmar i nätverket är: Mälarenergi, VEAB (Växjö Energi), Borlänge Energi och Övik Energi.

Hur går man med i nätverket?

Energibolag kan välja att endast delta i nätverket eller att även bli medlemmar i Eneff. Medlemskapen och avgifterna gäller per företag och alla anställda får då delta i alla aktiviteter. Alla Eneffs medlemsföretag får rabatt på nätverksavgiften, läs mer om Eneffs ytterligare medlemsförmåner här.

Alt. 1: Bli medlemmar i Eneff och anmäl intresse för nätverket i ansökningsformuläret
Alt. 2: Gå endast med i Nätverk Energibolag: Energieffektivisering

Avgift för nätverket: 14 000 kr/år (exkl. moms)
Eneffs medlemmar får 50% rabatt

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>