ORA 300 PRO bäst igen och erhåller nu även ett femstjärnigt Green NCAP-betyg genom Europas mest omfattande serie av miljöprestandabaserade tester
Hem TRANSPORT ORA 300 PRO bäst igen och erhåller nu även ett femstjärnigt Green NCAP-betyg genom Europas mest omfattande serie av miljöprestandabaserade tester

ORA 300 PRO bäst igen och erhåller nu även ett femstjärnigt Green NCAP-betyg genom Europas mest omfattande serie av miljöprestandabaserade tester

Publicerat av: Redaktionen

GWM och ORA har uppnått ett fantastiskt 5-stjärnigt resultat med sin första lanseringsmodell, ORA 300 PRO, i en av Europas strängaste miljöprestandatester.

Green NCAP, som genomför testerna, mäter fordon genom tre viktiga index: Ren luft, energieffektivitet och växthusgas ORA 300 PRO fick 10/10, 9,5/10 respektive 9,8/10.

Detta betyder att ORA 300 PRO uppnådde en totalpoäng på 97% vilket gjorde att den kunde klara testerna galant och plocka hem det 5-stjärniga Green-betyget.

Framförallt rapporterade ORA 300 PRO en effekt från nät till användbar energi på imponerande 93,2 % vid laddning på 11 kW – en av de högsta registrerade effektivitetspoängen som någonsin dokumenterats av Green NCAP.

  • Vi är verkligen nöjda med de senaste resultaten från Green NCAP, inte bara uppnådde ORA 300 PRO ett 5-stjärnigt grönt betyg, det satte också ett nytt bästa värde bland Green NCAP-testade Det här betyget är ett bevis på kvaliteten hos GWM ORAs ingenjörsteam och det arbete de lägger ner för att säkerställa att vi levererar de bästa kvalitetsprodukterna till våra kunder. Det säger Mikael Andersson Sales Director ORA Sweden.

Dessutom presterade ORA 300 PRO bra i köreffektivitetstesten med en genomsnittlig energieffektivitet på 19,1 kWh/ 100 km. Den lägsta registrerade effektivitetssiffran var 15,9 kWh / 100 km inställd som en del av kalltestningen, följt av en effektivitetssiffra på 16 kWh / 100 km som en del av varmtestningen, båda effektivitetssiffrorna fick 10/10 poäng av Green NCAP.

På tal om testresultaten sa Dr. Aleksandar Damyanov, Green NCAPs tekniska chef:

  • Några av de testade fordonen visar tydligt på industrins prestationer i strävan efter renare bilar med lägre negativ klimatpåverkan. Högsta poäng i form av femstjärniga betyg visar på kinesernas höga ambitionsnivå och att dessa nykomlingar är redo att konkurrera om marknadsandelar.

Green NCAP utförde också en livscykelanalys (LCA) för att fastställa varje fordons totala påverkan på miljön. Mätt på utsläpp av växthusgaser och efterfrågan på primärenergi med en standarduppsättning parametrar, satt ORA 300 PRO på den nedre delen av skalan och överträffade många av sina bensin- och BEV-motsvarigheter. ORA 300 PRO uppnådde en genomsnittlig gCO2/km på 112,9, där den högsta bidragsgivaren var energiförsörjningen som stod för 49 % av C02. GWM ORA uppnådde också mycket starka resultat i Euro NCAP säkerhetstester som genomfördes förra året. ORA 300 PRO erhöll det högsta betyget i kategorin ”Small Family Car” totalt, baserat på dess resultat för Adult Occupant Protection, Child Occupant Protection, Vulnerable User Protection och Safety Assist-teknologier. ORA 300 PRO fick hela fem stjärnor och belönades med titeln ”bäst i klassen”.

ORA 300 PRO bäst igen och erhåller nu även ett femstjärnigt Green NCAP-betyg genom Europas mest omfattande serie av miljöprestandabaserade testerLanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner och finns tillgänglig fr 2.995 kr/månad (12/24/36 mån). Läs mer på www.ora.se

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>