Region Skåne ordförande i Greater Copenhagen 2023
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Region Skåne ordförande i Greater Copenhagen för året 2023

Region Skåne ordförande i Greater Copenhagen för året 2023

Publicerat av: Redaktionen

Vid årsskiftet tar Region Skåne för tredje gången över ordförandeskapet i Greater Copenhagen.

Regionstyrelsens ordförande, Carl Johan Sonesson (M), blir åter igen ordförande i samarbetet.

Fokus för året blir att fortsätta arbetet för att stärka den integrerade arbetsmarknadsregionens förutsättningar.

Under Region Skånes ordförandeskap kommer Greater Copenhagen att arbeta vidare med frågor som rör den gemensamma arbetsmarknaden, infrastrukturen och den gröna dagordningen. Samt skapa konkreta resultat som påverkar utvecklingen i en positiv riktning. Under 2023 kommer arbetet inriktas på att fortsätta röja gränshinder, så som gränskontroller och skatteavtal för att skapa bättre förutsättningar för den gemensamma arbetsmarknaden.

– Som medborgare ska det vara möjligt att leva och verka i hela Öresundsregionen, vilket innebär att det ska vara enkelt att arbeta, studera och nå utbudet av nöje, kultur med mera i hela regionen. Jag ser mycket fram emot att åter få vara ordförande för detta viktiga dansk-svenska samarbete och fortsätta förenkla vardagen för alla medborgare i Öresundsregionen, säger Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelseordförande Region Skåne.

Region Skånes ordförandeskap innebär att tillförordnad utvecklingsdirektör Richard Gullstrand leder arbetet på tjänstemannanivå, som ordförande i Greater Copenhagens styrgrupp, där medlemmarnas högsta tjänstemän ingår.

– Jag ser mycket fram emot att fortsätta det viktiga arbete som startats upp och bedrivits under de senaste åren, för en bättre sammanhållen arbetsmarknad och ökad tillväxt i Öresundsregionen. Det finns en stor potential och vi har mycket kvar att göra, exempelvis fortsätta dialogen med de svenska och danska regeringarna om ett reviderat skatteavtal mellan våra länder, säger Richard Gullstrand, tillförordnad utvecklingsdirektör Region Skåne.

Region Skåne ordförande i Greater Copenhagen 2023Greater Copenhagen är en samarbetsorganisation, som bildades 2015, för tillväxt och utveckling i Öresundsregionen och dess 4,4 miljoner invånare i Sydsverige och Själland och utgör Nordens största arbetsmarknadsregion. Medlemmarna är Region Skåne, Region Halland, Region Hovedstaden, Region Sjælland och samtliga 85 kommuner.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>