Rexel signerar avtal med en ny leverantör för energilager, Pixii
Hem ENERGI Rexel signerar avtal med en ny leverantör för energilager, Pixii

Rexel signerar avtal med en ny leverantör för energilager, Pixii

Publicerat av: Redaktionen

Från mars kan Rexel erbjuda våra kunder Pixiis energilager.

Pixii är en branschledande leverantör av modulära system för energilagring och har en stark marknadsposition på den svenska marknaden där de har vuxit kraftigt under de senaste åren.

Nyligen har de fått pris som Norges snabbast växande teknikbolag.

Pixii blir en av Rexels nya starka leverantörer av energilager och kompletterar på ett bra sätt befintligt sortiment.

Tillsammans med våra installatörskunder riktar vi oss mot kommersiella och offentliga fastighetsägare och industrier. För denna marknad finns kabinetten PowerShaper som har en effekt på uppemot 50 kW och lagringskapacitet på 50 kWh. Kabinetterna finns för både inomhus- och utomhusbruk. På villamarknaden finns produkten Pixii Home som kan levereras med både 10 kW och 10 kWh eller 20 kW och 20 kWh.

Pixii sticker ut med sin robusthet och iögonfallande design. Alla Pixiis system är förberedda för de snabbare typerna av stödtjänster, dvs bland annat FFR men också de vanliga tjänsterna som FCR.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en intressant produkt som är stark inom stödtjänstmarknaden. Att Pixii Home klarar av att leverera mot FFR är också ett stort steg för villamarknaden. Samtidigt är Pixii långt fram i systemkombination med elbilsladdning, kapning av effekttoppar s.k. peak shaving, men såklart även lämplig för lagring av egenproducerad solenergi, förklarar Anthony Sorsa ansvarig för Energiteknikutveckling på Rexel.

Det är viktigt att ha tekniskt välutbildad personal på denna typ av komplexa produkter och tjänster och där är Rexel långt fram redan idag.

Rexel signerar avtal med en ny leverantör för energilager, Pixii– Det samarbetet vi nu inleder med Rexel är ett viktigt steg för oss och vi ser fram emot att tillsammans kunna möta de ökande behoven på den svenska energimarknaden. Med Rexels omfattande nätverk och vår tekniska expertis kan vi göra en verklig skillnad för både företag och privata hushåll, säger Kenneth Bodahl, VD för Pixii.

PowerShaper finns för beställning på rexel.se och Pixii Home kommer att lanseras där snart.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>