Rusta inviger eldriven lastbil för utsläppsfria transporter till varuhus
Hem TRANSPORT Rusta inviger eldriven lastbil för utsläppsfria transporter till varuhus

Rusta inviger eldriven lastbil för utsläppsfria transporter till varuhus

Publicerat av: Redaktionen

Den 21 november 2023, invigdes Rusta AB (publ) en ny eldriven lastbil som ett steg mot sin långsiktiga vision att bli branschens mest hållbara aktör.

Lastbilen är 100 procent eldriven och kommer att möjliggöra dagliga utsläppsfria transporter mellan Rustas centrallager i Norrköping till Rustas varuhus i Stockholm och Mälardalen.

Rustas långsiktiga vision är att vara branschens mest hållbara aktör.

2045 ska Rusta vara klimatneutrala i hela värdekedjan, och arbetet för att sänka klimatpåverkan pågår kontinuerligt i alla delar av verksamheten. Investeringen i en eldriven lastbil som möjliggör utsläppsfria transporter mellan centrallagret och varuhus i Stockholm och Mälardalen är en viktig milstolpe i det arbetet.

Rusta inviger eldriven lastbil för utsläppsfria transporter till varuhus

”Vår nya eldrivna lastbil är en av Sveriges första i sitt slag och vi på Rusta är stolta över att minska vår klimatpåverkan med ny teknik i världsklass. Det är också är ett viktigt steg i vårt arbete för att uppnå vår hållbarhetsvision”, säger Göran Westerberg, VD för Rusta.

Rusta har länge arbetat strategiskt för att uppnå en mer hållbar logistikkedja. 2015 invigdes centrallagret i Norrköping, ett av Nordens största distributionscenter. Centrallagrets strategiska placering bidrar till att minska antalet transporter mellan lager och varuhus.

Den nya eldrivna lastbilen, av modell Volvo FH 6×2 Electric, kommer vid full drift göra en förväntad CO2 besparing på ca 116 000 kg per år. Den 24 meter långa lastbilen med en vikt på 64 ton som tas i bruk under tisdagen är en av Sveriges största eldrivna lastbilar i sitt slag. Satsningen görs i samarbete med Alltransport i Östergötland AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>