Sollentuna Energi & Miljö kompletterar med NB IoT
Hem ENERGI Sollentuna Energi & Miljö kompletterar med NB IoT

Sollentuna Energi & Miljö kompletterar med NB IoT

Publicerat av: Redaktionen

Under året har ONE Nordic tillsammans med Sollentuna Energi & Miljö (SEOM) genomfört ett spännande förnyelseprojekt för att uppgradera fjärrvärmemätarna med så kallad NB IoT, vilket möjliggör trådlös långdistanskommunikation med låg strömförbrukning.

Samtidigt förnyade SEOM mätarutrustningen hos de fjärrvärmekunder där det var dags för mätarbyte så de står bättre rustade för framtiden.

ONE Nordic tillhandahöll fälttjänsten med planering, avisering, kundkontakt, installation och såg till att mätaren kommunicerar med rätt signalkvalité.

”Det är i svårtillgängliga miljöer där NB IoT visar sina fantastiska förmågor. Typiska mätplatser är garage och källare under markytan där andra teknologier har svårare att kommunicera på ett tillförlitligt sätt utan att behöva utföra en massa merarbete. Dessutom minimeras drift- och underhåll i form av att ingen ytterligare infrastruktur behöver underhållas”, säger projektledaren för uppdraget på ONE Nordic, Nariman Suleiman.

Sollentuna Energi & Miljö kompletterar med NB IoT

Sedan 2019 har ONE Nordic använt sig av NB IoT som del av det omfattande projektet att koppla upp de nya smarta elmätarna som ska ersätta alla gamla elmätare senast 2025. ”Idag, fem år senare, konstaterar vi att det var rätt val av teknologi för att prestandamässigt bli bäst i klassen vilket även Sollentuna Energi & Miljö nu också får uppleva med fjärrvärmemätarna”, säger Filipe Vasconcelos Försäljningschef mättekniska tjänster.

Mer om ONE Nordic Länk till vår film:

SEOM, Sollentuna Energi & Miljö AB, är ett lokalt energi- och miljöbolag som ägs av Sollentuna kommun. Med cirka 100 anställda omsätter de ungefär 700 miljoner kronor årligen. De utvecklar, bygger och underhåller infrastruktur i Sollentuna för hållbara och säkra leveranser av el, fjärrvärme, fiber, TV, vatten och avfallshantering.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>