Stort intresse för solenergikonferens i norr
Hem ENERGI Stort intresse för solenergikonferens i norra Sverige

Stort intresse för solenergikonferens i norra Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Det finns just nu ett stort intresse för solenergi i norra Sverige.

Det märker Piteå Science Park av som i veckan arrangerar konferensen ”Möjligheterna med Solenergi i norr”.

– Evenemanget är fullbokat, vilket känns jättekul.

Vi ser ett stort behov av att träffas inom branschen, utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar, säger Linnea Assmundson, projektledare Arctic Solar.

På talarlistan finns några av Sveriges ledande solelsprofiler såsom Anna Werner, vd för Svensk Solenergi och Johan Paradis, grundare av Sunna Group (som utvecklar och äger storskalig solkraft i Norden).

– Framtiden för solel är ljus i hela världen. Sol är framtidens kraftslag och det just nu snabbast växande kraftslaget. Jätteroligt att Piteå Science Park ägnar en heldag åt detta viktiga ämne. Solenergi ger många lokala arbetstillfällen, så det lokala näringslivet borde vara mycket intresserade av att komma och höra mer om kraftslaget, säger Anna Werner, vd Svensk Solenergi.

Konferensen ”Möjligheterna med solenergi i norr” är projektet Arctic Solars slutkonferens. Inom projektet har ett huvudfokus varit att tillgängliggöra forskning inom solenergi i norr, vad man ska tänka på vid installation av en anläggning och vilken produktion man kan förvänta sig här uppe. En kartläggning av kundresan för köpare av solenergi har genomförts och spridits. Ett annat fokus har varit att lyfta fram nya lösningar inom solenergi som kan förhöja arkitekturen och värdet på en fastighet.

Stort intresse för solenergikonferens i norr

Linnea Assmundson, projektledare för Arctic Solar som drivs av Piteå Science Park

– Vårt mål har varit att göra det enklare för företag att investera i solenergi. Det har vi gjort genom att analysera vilka utmaningar som företag har haft och sedan jobbat för att minska dessa hinder, säger Linnea Assmundson.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>