Boxicon inför emballage av återvunnet material i nästa steg mot hållbarhet
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Boxicon inför nu emballage av återvunnet material i nästa steg mot hållbarhet

Boxicon inför nu emballage av återvunnet material i nästa steg mot hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Boxicon, en av Sveriges ledande tillverkare av fastighetsboxar, tar ytterligare ett kliv i sin strävan att vara en miljövänlig företagsaktör.

Företaget har redan minimerat mängden emballage, och ökar nu mängden återvunnet material i det emballage som änd behövs.

Initiativet är en del av Boxicons omfattande miljöpolicy, som inkluderar allt från lokal produktion till direktleveranser till kunderna.

-Det här är en naturlig följd av vårt långsiktiga arbete att minimera vår miljöpåverkan. Vi har alltid varit stolta över att göra saker rätt och detta inkluderar att ta hand om vår planet,” säger Olle Årman, ägare av Boxicon.

Lokal produktion med ett globalt ansvar

Boxicons nya åtgärd sträcker sig bortom bara produkten och omfattar nu även förpackningsmaterialet. Årman förklarar: ”Vår affärsmodell är unik, inte bara i det att vi specialiserar oss på fastighetsboxar för bostadsrättsföreningar, men också i vårt engagemang för att göra detta på det mest hållbara sättet möjligt. Att öka mängden återvunnet material är en naturlig förlängning av denna filosofi.”

Inga halvmått och 100% svensk produktion

När det kommer till hållbarhet tar Boxicon inga genvägar. Från att ha svensk produktion med EU-producerade råvaror till att skicka leveranser direkt från tillverkning till slutkund, fokuserar företaget på att minimera sitt koldioxidavtryck i varje led av sin verksamhet.

-Vi har genomlyst varenda detalj i vår verksamhet för att se till att vi gör det bästa för miljön,” säger Årman. ”Det är en ständig jakt på förbättring. Vi har till och med vårt eget miljöinitiativ, Koldioxidjakten, där vi aktivt arbetar med att minska vår miljöpåverkan.”

Framtiden är här
Boxicon inför emballage av återvunnet material i nästa steg mot hållbarhet

Olle Årman, VD på Boxicon Fastighetsboxar AB

Det nya förpackningsinitiativet är bara början. Boxicon har en rad innovativa lösningar i pipeline, allt i syfte att fortsätta minska sitt koldioxidavtryck och stärka sin position som en ledande och miljövänlig aktör på marknaden.

-För oss är detta en investering i framtiden. Inte bara vår framtid, utan framtiden för nästa generation och planeten som helhet,” avslutar Årman.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>