Emballator prisat av Svensk plastindustriförening för sitt innovationscenter
Hem MILJÖ Svensk plastindustriförening prisade Emballator Innovation Center för sitt innovationscenter

Svensk plastindustriförening prisade Emballator Innovation Center för sitt innovationscenter

Publicerat av: Redaktionen

Svensk plastindustriförening (SPIF) har utsett Emballator Innovation Center till årets miljö- och hållbarhetsprojekt.

Emballator vinner tack vare sina tester av och arbete med återvunnet material.

Svensk plastindustriförening (SPIF) premierar företag i olika kategorier. Företagen nomineras i kategorier som till exempel årets råvaruleverantör, årets maskinleverantör och årets miljö- och hållbarhetsprojekt.

Emballator och deras innovationscenter nominerades i den sistnämnda kategorin och presenterades som vinnare under en prisceremoni i Malmö. Vinnaren blev utsedd av SPIFs styrelse.

– Det är en ära att vårt arbete med hållbara material uppmärksammas och extra inspirerande för mig att vara på plats i Malmö och ta emot detta pris för vår laginsats. På Innovationscentret gör vi tester av olika återvunna material och återvunnen plast. Innovation är en viktig del av våra Emballator-värderingar i Den gröna påsen och vi ser fram emot att fortsätta testa återvunnet material och plaståtervinning, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

För fyra år sedan startade planeringen av ett innovationscenter och centret invigdes i juni 2022. Emballator Innovation Center består av över 700 kvadratmeter utvecklingsyta med processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för termiskt och mekaniska tester. Centret ligger i Ljungby, Sverige.

Emballator prisat av Svensk plastindustriförening för sitt innovationscenter– Detta är ett bevis på att vår satsning på återvunnet material är vägen framåt och att vår investering i ett innovationscenter är helt rätt. Det har varit fantastiskt att få vara med och bygga detta med ett starkt stöd från hela Emballator och vår ägare Herenco. Vi har investerat mycket pengar i vårt Innovation Center och deras arbete är en viktig del av vår klimatstrategi framåt, säger Ulf Nicklasson, VD för Emballator Packaging Innovations.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>