Svenska Green Cargo anlitar DXC Technology för datadriven järnvägslogis�k
Hem TRANSPORT Svenska Green Cargo anlitar DXC Technology för datadriven järnvägslogistik

Svenska Green Cargo anlitar DXC Technology för datadriven järnvägslogistik

Publicerat av: Redaktionen

DXC Technology (NYSE: DXC), ett globalt Fortune 500-företag och ledande leverantör av tekniktjänster, meddelade idag att man förlängt sitt kontrakt med det svenska logistikbolaget Green Cargo.

Som en del av den sexåriga kontraktförnyelsen kommer DXC fortsätta att hantera Green Cargos verksamhetskritiska system och förbättra cybersäkerheten, samtidigt som Green Cargo omvandlas till en mer agil och flexibel organisation.

För att stödja Green Cargos snabba digitala omvandling till att bli en molnorienterad organisation som är datadriven och inriktad på innovation, kommer DXC att leverera infrastruktur- och applikationstjänster samt tillhandahålla IT-tjänsthantering.

”DXC är en strategisk partner för Green Cargo och bidrar med många års djupgående branschkunskap för att hjälpa oss att arbeta som ett datadrivet företag, innovera snabbare och uppnå våra hållbarhetsmål”, sade Ingo Paas, CIO på Green Cargo. ”Genom att ytterligare optimera och integrera våra äldre IT-system med den senaste digitala tekniken hjälper DXC oss att modernisera processerna i hela vår intermodala verksamhet.”

Green Cargo är ett statligt svenskt järnvägsgodsföretag, som årligen transporterar mer än 21 miljoner ton gods. Med stöd av sina partner betjänar Green Cargo cirka 300 platser i Norden och levererar varor över hela Europa.

DXC har varit en strategisk partner till Green Cargo i nästan nio år. Enligt villkoren i det nya avtalet kommer DXC börja driftsätta sin Rail Cargo Management Solutions (RCMS) för Green Cargos dotterbolag Nordic Transport Rail (NTR). RCMS är en flexibel järnvägsspecifik mjukvara som följer industristandarder, för att hantera ett stort antal tillämpningar och processer, bland annat Fleet Management, samt hantering av kapacitet och logistik.

Svenska Green Cargo anlitar DXC Technology för datadriven järnvägslogis�k”Järnvägsindustrin håller på att omvandlas av digital teknik. Kärnan i omvandlingen är data, som gör det möjligt för järnvägsoperatörer att fatta mer välgrundade beslut för sin verksamhet och uppfylla målen för förbättrad effektivitet, kundservice och hållbarhet”, sade Martin Björk, vd på DXC Technology Sverige. ”Vi är glada över att förlänga vårt kontrakt med Green Cargo och hjälpa dem att implementera den teknik de behöver för att ytterligare skala innovation och tillväxt.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>