Atea, Microsoft och AI Sweden genomför AI Hackathon för att stärka välfärden
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Microsoft, Atea och AI Sweden genomför AI Hackathon för att stärka välfärden

Microsoft, Atea och AI Sweden genomför AI Hackathon för att stärka välfärden

Publicerat av: Redaktionen

Nu bjuder Atea, Microsoft och AI Sweden in kommunanställda från hela landet till ett AI Hackathon.

Under fyra timmar kommer deltagarna få utforska konkreta sätt att nyttja potentialen i nästa generations AI för att lösa problem i syfte att stärka vår välfärd.

Eventet äger rum 16 maj på Microsofts kontor i Stockholm.

Sverige står inför flera utmaningar som påverkar välfärden i vårt samhälle. Det handlar om en åldrande befolkning, hållbarhetsfrågor, snabb teknikutveckling, säkerhet och förväntningar från medborgare och medarbetare som konstant förändras. Offentlig sektor behöver hitta nya vägar att leverera samhällstjänster på ett effektivare sätt för att kunna fortsätta tillhandahålla den välfärd vi vant oss vid. Genom att nyttja potentialen med AI kan vi skapa nya lösningar som kan stärka vår välfärd.

Från idé till prototyp på 4 timmar

Temat är Från idé till prototyp på 4 timmar. Under eventet kommer deltagarna att få möjlighet att inspireras, ta del av innovationsmetoder och guidas från det kreativa idéstadiet till en färdig prototyp. AI-experter från både Atea och Microsoft kommer att finnas tillgängliga för att stötta och coacha deltagarna i syfte att gemensamt stärka kommunsverige genom innovation.

– Vi behöver hjälpas åt för att ta tillvara på de fantastiska tekniska möjligheterna vi har i dag, inte minst inom generativ AI, så att vi kan leverera mer relevanta tjänster till våra medborgare. Tillsammans med it-branschen spelar kommunsverige en avgörande roll i utvecklingen att ta nästa steg inom AI och digitalisering, säger Anthony Mc Carrick, strategisk rådgivare på Atea.

– AI-utvecklingen innebär nya möjligheter som kommer att förändra samhället så som vi känner det, jobbmarknaden, utbildningssystemet och välfärden kommer alla påverkas. Att kommunsverige engagerar sig i AI-utvecklingen och utforskar hur tekniken kan förbättra för våra medborgare är mycket positivt och viktigt för ett fortsatt konkurrenskraftigt Sverige, säger Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft Sverige.

– AI Swedens uppdrag är att accelerera användningen av AI i Sverige, och för att lyckas krävs starkt engagemang från många aktörer. Detta hackathon är ett lysande exempel på hur flera av AI Swedens partners går samman för att höja kunskapsnivån och inspirera till bra lösningar för samhället, säger Martin Svensson, Co Director AI Sweden.

Atea, Microsoft och AI Sweden genomför AI Hackathon för att stärka välfärdenHackathonet är öppet för alla kommunanställda, oavsett tekniska förkunskaper, och det kommer att finnas enkla och effektiva verktyg för innovation tillgängliga för alla deltagare. Utöver det kommer deltagarna få möjlighet att upptäcka kraften i OpenAI:s tjänster såsom ChatGPT och Dall-e.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>