Telenor satsar på återvunna mobiler i butik
Hem MILJÖ Telenor satsar på begagnade mobiler i butik

Telenor satsar på begagnade mobiler i butik

Publicerat av: Redaktionen

Telenor lanserar hållbarhetshörnor i fem butiker för uppmärksamma hållbara alternativ till telefoner och tillbehör.

I butikerna kommer kunder att kunna se och känna på nästan nya telefoner – begagnade telefoner som Telenor hoppas ska få fler att överväga ett mer miljövänligt val.

”Piloten är en pusselbit i vårt arbete mot att bli cirkulära innan 2030” säger Åsa Lenhoff, hållbarhetschef på Telenor Sverige.

Nu kan den som besöker någon av Telenors butiker i Lund, Nordstan i Göteborg, Marieberg i Örebro, Götgatan i Stockholm eller Norrköping se och köpa begagnade iPhone SE och iPhone 13. I de nya hållbarhetshörnorna finns även skal från leverantören dBramante som tillverkas av återanvända material. dBramante har, precis som Telenor, klimatmål förankrade hos Science Based Target Initiative.

– Vi ser att allt fler kunder efterfrågar hållbara alternativ till nya telefoner och vi vill att de ska kunna göra det valet hos oss. Vi är sedan tidigare den enda operatören som säljer den hållbart producerade Fairphonen och i mars lanserade vi ett fast utbud med 11 nästan nya telefonmodeller i vår webbutik säger Åsa Lenhoff, hållbarhetschef på Telenor Sverige.

De begagnade telefonerna kommer bland annat från Telenors Change program. Telenor tömmer telefonerna på innehåll med programmet Phonecheck, som garanterar hundraprocentig säkerhet och uppfyller alla internationellt lagstadgade krav på dataradering. Efter detta repareras telefonerna så att de blir som nästan nya. Alla begagnade telefoner kommer med ett års garanti.

Telenor satsar på återvunna mobiler i butik

Åsa Lenhoff

– Piloten är en pusselbit i vårt arbete mot att bli cirkulära innan 2030. Förhoppningen är att vi ska fortsätta med hållbarhetshörnor i andra butiker och öka försäljningen av nästan nya telefoner vilket gynnar såväl plånbok som miljö, säger Åsa Lenhoff.

För att bli cirkulära vänder Telenor på varje sten för att ta vara på de resurser som används i verksamheten. Exempelvis samlar Telenor in begagnade telefoner i butik och via onlinetjänsten Sälj mobilen och erbjuder försäkringen Trygg 48 för att skydda telefoner.

I Telenors hållbarhetsmål ingår även att bli klimatneutrala innan 2030, ha nettonollutsläpp innan 2050 samt att förbättra ungas trygghet online.

Butiker med hållbarhetshörnor

Västra Mårtensgatan 2, Lund
Nordstan, Götgatan 15, Göteborg
Marieberg, Säljarevägen 1, Örebro
Götgatan 71, Stockholm
Sankt Persgatan 101, Norrköping

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>