Varför gör Optimera klimatkalkyl för alla offerter? För att våra kunder ska veta vilken klimatpåverkan varje produkt får.
Hem MILJÖ Varför gör nu Optimera klimatkalkyl för alla offerter? För att våra kunder ska veta vilken klimatpåverkan varje produkt får.

Varför gör nu Optimera klimatkalkyl för alla offerter? För att våra kunder ska veta vilken klimatpåverkan varje produkt får.

Publicerat av: Redaktionen

Allt byggmaterial har en klimatpåverkan.

Därför får varje offert från Optimera, av högre värde, en klimatkalkyl.

Den gör vi för att visa våra kunder exakt vilken påverkan varje produkt får för miljön.

Det låter väl bra? Ämnet är sannolikt både intressant och angeläget för alla människor, det är ju vår värld som påverkas. Ändå är det lite svårt att ta till sig, att förstå konsekvenser med olika produktval eller sätta sig in i effekter via alternativa lösningar som i dag blir allt vanligare.

En klimatkalkyl berättar vad en vara kostar – för miljön! Den kompletterar offerten som bara berättar det faktiska kostnadspriset i kronor.

Med en klimatkalkyl kan du också vikta olika produkter mot varandra, jämföra likartade lösningar. Det ger en helhetsbild där produktens klimatavtryck blir minst lika viktigt som priset för varan.

Lagstiftningen och marknadskraven blir allt tydligare gällande en byggnads klimatavtryck vilket gör att många byggare och slutanvändare i dag väljer byggmaterial med lägre klimatpåverkan. Optimeras Klimatkalkyl gör detta val enkelt och transparent.

Varför gör Optimera klimatkalkyl för alla offerter? För att våra kunder ska veta vilken klimatpåverkan varje produkt får.Nästa gång du planerar en byggnation, be om en kompletterande klimatkalkyl, för att säkerställa att rätt material väljs.

Vill du fördjupa dig i ämnet så har Optimera kunnig personal, hållbarhetsambassadörer, inom varje region. De tar gärna en diskussion med dig för att förklara kalkylens värden men också för att få möjlighet att presentera alternativa lösningar – med lägre miljökostnad.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>