Vattenfall placerar mobil snabbladdstation i Söderköping
Hem ENERGI Vattenfall placerar mobil snabbladdstation i Söderköping

Vattenfall placerar mobil snabbladdstation i Söderköping

Publicerat av: Redaktionen

Vattenfall kommer under en testperiod mellan maj och augusti att ha en mobil snabbladdare för elbilar på plats vid Hemköp i Söderköping, en strategisk placering längs med E22:an.

Såväl personbilar som tyngre fordon kommer att kunna ladda vid stationen.

Den mobila laddenheten består av ett batteri utrustat med fyra Vattenfall InCharge snabbladdare.

Den mobila laddstationen är en lösning som inte kräver permanent nätanslutning. Batteriet laddas under natten, då färre oftast laddar, via ett vanligt 63A-eluttag och har en laddeffekt upp till 240 kW.

– Det är spännande och mycket glädjande att tillsammans med Hemköp i Söderköping kunna erbjuda vår batterilösning för elbilsladdning. På relativt kort tid kan vi leverera en smart snabbladdlösning till vår kund. Potentialen för den här typen av mobila laddlösningar är enorm, säger Anders Skarin, projektansvarig på Vattenfall Network Solutions.

Den mobila snabbladdaren levererades till Hemköp i Söderköping den 7 maj. I ett första steg är planen att stationen finns tillgänglig till och med augusti.

Vattenfall placerar mobil snabbladdstation i Söderköping

– Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och göra kundupplevelsen så inspirerande och smidig som möjligt. Vår förhoppning är därför att kunderna ska uppskatta möjligheten till snabbladdning i samband med att de besöker vår butik, säger Per Arén, handlare Hemköp Söderköping.

Den mobila snabbladdstationen i Söderköping kommer att utvärderas efter sommaren för lärdomar och fortsatt utveckling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>