Wyld Networks meddelar partnerskap med Agroforestry för att installera Wyld Connect i Brasilien
Hem MILJÖ Wyld Networks meddelar partnerskap med Agroforestry för att installera Wyld Connect i Brasilien

Wyld Networks meddelar partnerskap med Agroforestry för att installera Wyld Connect i Brasilien

Publicerat av: Redaktionen

Agroforestrys innovativa teknologi hanterar CO2/koldioxidutsläpp för företag som strävar efter att uppfylla hållbarhetsmål genom regenerativt jordbruk.

Agroforestry förväntas installera ca 4.500 Wyld Connect-terminaler vilket innebär en potentiell order uppgående till ca 27 MSEK under en 36-månadersperiod.

Brasiliens jordbruksexport nådde en rekordnivå på 166,55 miljarder USD under 2023 enligt data från landets jordbruks- och boskapsdepartement (Mapa).

Detta var +4,8 % högre än året innan 2022 och motsvarar en ökning på +7,68 miljarder USD. Denna tillväxttakt förväntas fortsätta under decenniet. Driven av agtech kommer Brasiliens jordbrukssektor att fortsätta spela en avgörande roll för den globala livsmedelsförsörjningen.

Wyld Networks meddelar partnerskap med Agroforestry för att installera Wyld Connect i BrasilienAgroforestry övervakar marken på platser över hela Brasilien för att leverera exakt koldioxidmodellering. Många bönder som bedriver regenerativt jordbruk, saknar stöd för att upprätthålla och skala sin produktion. Agroforestry erbjuder en komplett tjänst för växthusgasinventering, koldioxidkalkylator och ett tvärvetenskapligt team som utför en fullständig utredning av ett företags koldioxidutsläpp.

Många gårdar saknar dock anslutning till internet vilket begränsar förmågan att övervaka all mark. Wyld Networks kommer att tillhandahålla 4.500 Wyld Connect-terminaler för att möta detta behov.

Vid skärningspunkten mellan klimat- och livsmedelskrisen använder Agroforestry regenerativt jordbruk för att binda kol, förbättra marken och slutligen producera hälsosam mat.

”Satellit-IoT är nu ett avgörande krav för jordbruket,” sade Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Vi är glada att inleda detta partnerskap med Agroforestry för att koppla markdata i Brasilien.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>