Zoégas satsar på en skräpfri festival under Way Out West i Göteborg
Hem MILJÖ Zoégas satsar på en skräpfri festival under Way Out West i Göteborg

Zoégas satsar på en skräpfri festival under Way Out West i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 4 år tillbaka har besökarna druckit hållbart Zoégas kaffe under festivalen Way Out West i Göteborg.

Zoégas satsar på en skräpfri festival under Way Out West i Göteborg

Zoégas för en skräpfri festival

I år tar Zoégas det ett steg längre för att festivalen ska vara både hållbar och skräpfri. Genom att servera besökarna kaffe i ätbara muggar minimeras avfallet och genom en kompost utanför kaffeloungen kan både kaffesump och rester av muggarna komposteras#zoegas #changingcoffee #coffeebywomen

Way out west är en festival som under 12 år berikat Göteborg med musik och film under tre dagar i augusti. Sedan fyra år tillbaka är Zoégas festivalens kaffeleverantör som dessutom bjuder alla festivalens besökare på hållbart odlat kaffe i Zoégas kaffelounge, placerad vid huvudingången till festivalområdet.

– För Zoégas är hållbarhet så mycket mer än certifieringar och hållbart kaffe. Vi behöver alla tänka på vår egen roll för en hållbar framtid och hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Way Out West är ett bra exempel på hur man kan tänka bredare kring hållbarhet. Vi tänker bredare i år genom att servera besökarna vårt kaffe i ätbara muggar och vi kommer att installera en kompost för att ta hand om kaffesump och rester av muggarna på bästa sätt, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Hållbarhet ligger Zoégas varmt om hjärtat och tidigare i år hade Zoégas första film ”Expedition Kahawa –jakten på mästarens blandning”, premiär på Viaplay. Filmens syfte är att visa det hårda arbete som ligger bakom en kopp kaffe och visa de utmaningar som kaffets framtid står inför.

Under Way Out West kommer filmen vara i fokus för Zoégas och kaffet från filmen kommer att serveras under hela festivalen. Loungen kommer att vara Expedition Kahawainfluerad och filmens huvudperson Ola Persson, Zoégas egen Master Barista, finns på plats under fredagen och lördagen för mindre kaffeskolor under dagarna och avslutar kvällarna med smakfulla kaffedrinkar.

Under festivalen finns även ett filmprogram med aktuella filmer & seriepremiärer och filmen, Expedition Kahawa-jakten på mästarens blandning, visas på Hagabion Salong 3, Lördagen den 10 augusti kl 13.30.

För att inspirera besökarna till att minska sin användning av traditionella engångsmuggar skänks även 500 flergångsmuggar av Nestlé till gästerna under festivalen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>