Hem NYHETER Vinnande lösning att kunna se materialflödet i realtid

Vinnande lösning att kunna se materialflödet i realtid

Publicerat av: Redaktionen

Vinnande lösning att kunna se materialflödet i realtid 3

När Smart Built Environments innovationstävling ”Cirkulärt digitalt samhällsbyggande” avgjordes den 9 september stod det klart att Tyréns var en del av det vinnande laget.

Utmaningen i årets tävling löd ”Att med digital teknik skapa slutna och säkra materialflöden och minska utsläppen i anläggningsbyggande med bibehållen eller förbättrad funktionalitet hos slutprodukten.” Det bidrag som juryn röstade fram som vinnare är KEDJ-A – digital insamling av materialinformation. Tyréns avdelningschef Elisabet Höglund är en del av det vinnande laget.

– Det känns fantastiskt roligt att vi tog hem segern. Byggande är en materialintensiv bransch, och ökad kunskap om materialflödena behövs för att skapa cirkulära materialflöden inom anläggningsbyggande. Nu gäller det bara att förverkliga det hela, säger Elisabet Höglund.

Det vinnande bidraget består av en digital plattform som automatiskt samlar in, digitaliserar och presenterar data om materialflöden som kommer in och ut från ett anläggningsbygge. På så sätt kan man följa materialflödet i realtid, vilket ger en stor miljö- och affärsnytta för aktörer i anläggningsbyggandet.

I laget ingick förutom Elisabet Höglund även Klas Hall, Kompetenspartner, Dennis W Schörling, Moment 22 och Johan Thorell, WSP.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>