Nytt samarbete mellan finska och svenska sjöfartsklustret med syfte att nå miljö- och klimatmål
Hem MILJÖ Nytt samarbete mellan finska och svenska sjöfartsklustret med syfte att nå miljö- och klimatmål

Nytt samarbete mellan finska och svenska sjöfartsklustret med syfte att nå miljö- och klimatmål

Publicerat av: Redaktionen

Fairway Forward, ett nytt samarbete mellan det finska och svenska sjöfartsklustret, har startats med syfte att samverka för att nå miljö-och klimatmål samt dela best practice.

Nytt samarbete mellan finska och svenska sjöfartsklustret med syfte att nå miljö- och klimatmålFör att främja samarbetet kommer ett seminarium och ”think tank” att äga rum i Helsingfors den 20 november 2019. Programmet kommer att innehålla exempel på best practice från varje land och en paneldiskussion med politiker och industriparter.

En stor del av samarbetet är också Helcoms Green Team där nästa möte äger rum den 3 september på ön Donsö, strax utanför Göteborg, under det stora evenemanget Donsö Shipping Meet.

– När megatrender som digitalisering och klimatförändringar förändrar världen står sjöfartssektorn inför stora utmaningar på global nivå. För att lösa dessa problem måste sjöfartsklustret arbeta tillsammans. Finland och Sverige är redan i framkant gällande nyskapande teknik och gröna metoder inom sjöfarten. Fairway Forward-samarbetet är en utmärkt plattform för att vi ska kunna arbeta tillsammans för att vidareutveckla effektiva miljö- och klimatlösningar i framtiden, säger Tiina Tuurnala, VD för Rederierna i Finland och ordförande för Finlands Sjöfartskluster.

– Både det svenska och finska sjöfartsklustret är förebilder när det gäller att arbeta med dessa ämnen och tillsammans kommer vi att bli starkare och kunna nå våra miljö- och klimatmål. Det är viktigt att industrin har en gemensam plattform för samarbete där vi kan dela med oss av både de bästa exemplen och utmaningar, säger Rikard Engström, VD, Svensk Sjöfart.

Deltagande organisationer i Fairway Forward är: Svensk Sjöfart, Sveriges Hamnar, Rederierna i Finland, Finlands hamnförbund (tillsammans med Hamnoperatörerna rf) och Finnish Marine Industries.Nytt samarbete mellan finska och svenska sjöfartsklustret med syfte att nå miljö- och klimatmål

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>