14 helt elektriska DAF-fordon för sophämtning
Hem TRANSPORT 14 helt elektriska DAF-fordon för hämtning av hushållsavfall

14 helt elektriska DAF-fordon för hämtning av hushållsavfall

Publicerat av: Redaktionen

Cure Waste Management tar emot leverans av de första 7 fordonen, av totalt 14 helt elektriska DAF-fordon för sophämtning.

Cure Waste Management har tagit emot sju helt elektriska sopbilar av typen DAF CF Electric.

De tysta och utsläppsfria 6×2-fordonen, utrustade med helt elektriska VDL-sidolastare, kommer att användas för hämtning av hushållsavfall i områdena Eindhoven, Valkenswaard och Geldrop-Mierlo.

Cure Waste Management är ett företag som involverar de lokala myndigheterna i Eindhoven, Geldrop-Mierlo och Valkenswaard. Företaget samlar in soporna från nästan 150 000 hushåll, inklusive hushållsavfall, papper, plast, glas och mat- och restavfall. Cure Waste Management driver även fyra återvinningscentraler i Eindhoven-regionen.

Ytterligare sju elektriska DAF-fordon är på väg

De nyligen levererade fordonen är utrustade med en elektrisk VDL-sidolastare, som gör att avfallsbehållarna kan tömmas tyst och helt automatiskt i CF Electrics kaross. Cure Waste Management tar snart emot ytterligare sju lastbilar av typen DAF CF Electric, varav sex kommer att vara utrustade med en helt elektrisk baklastare. Den sjunde lastbilen utrustas med ett rengöringssystem för rengöring av både avfallscontainrar och underjordsbehållare.

14 helt elektriska DAF-fordon för sophämtningHållbarhet som ambition

”Vi försöker arbeta på ett så hållbart sätt som möjligt och den här serien med helt elektriska lastbilar av typen CF Electric lämpar sig perfekt för den ambitionen”, säger Frans van Strijp, VD för Cure Waste Management.”Lastbilarna garanterar tyst och utsläppsfri sophämtning, vilket är goda nyheter för de boende i Eindhoven, Valkenswaard och Geldrop-Mierlo. Och med vår helt nya laddningsstation kan vi snabbt ladda flera fordon samtidigt.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>