Hem NYHETER AirGotland ger sina resenärer möjligheten att flyga grönt

AirGotland ger sina resenärer möjligheten att flyga grönt

Publicerat av: Redaktionen

AirGotland ger sina resenärer möjligheten att flyga grönt 3

I spåren av Coronaviruset har det blivit viktigt för allt fler att kunna göra klimatsmarta val. AirGotland ger därför sina resenärer möjligheten att minska utsläppen från sina resor genom att flyga på bioflygbränsle. 

Hållbara flygbränslen tillverkas av förnybara råvaror och ger därför inte några utsläpp av fossil koldioxid vid förbränning i flygplanets motorer. Eftersom AirGotlands plan aldrig kommer upp på höjder över 8000 meter på rutten mellan Visby och Stockholm, blir det heller ingen så kallad ”höghöjdseffekt”.

-Vi är väldigt angelägna om att våra resenärer ska känna sig trygga med sina klimatval när de flyger med oss. Därför har vi tagit fram biljettalternativ som gör det enkelt att minimera avtrycket från resan, säger Tiina Mykkänen, VD på AirGotland.

De gröna biljetterna som AirGotland nu lanserar gör det lätt för resenären att göra ett klimatmatsmart val direkt vid bokningstillfället. Leveransen av bioflygbränsle sker i samarbete med Fly Green Fund.

-Många efterfrågar en ”grön nystart” av flygresandet i spåren av Coronaviruset. AirGotland visar att de inte bara vill bidra till, utan också leda, omställningen av flyget. Genom att flyga på biobränsle medverkar vi till att uppnå de nationella målen om ett fossilfritt inrikesflyg 2030, säger David Hild, VD på Fly Green Fund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>