Amazon.se börjar skicka paket utan extra leveransförpackning
Hem MILJÖ Amazon.se börjar nu skicka paket utan extra leveransförpackning

Amazon.se börjar nu skicka paket utan extra leveransförpackning

Publicerat av: Redaktionen

Kvalificerade produkter från Amazon.se kommer nu att levereras i tillverkarens originalförpackning, med adresslappen direkt på lådan.

Inget extra emballage kan innebära att försändelser är lättare, vilket kan leda till minskade leveransutsläpp per förpackning, och innebär även att kunder inte behöver återvinna en extra Amazon-kartong eller papperspåse.

Amazon börjar nu skicka produkter till kunder i Sverige utan extra leveransförpackning. Förpackningsprogrammet uppmuntrar säljpartners att packa sina produkter i lättöppnade förpackningar som är återvinningsbara och redo att skickas till kunder utan ytterligare Amazon-emballage. När produkterna skickas adderas endast en adressetikett.

Sedan 2015 har Amazon minskat vikten på leveransförpackningar per försändelse med i genomsnitt 41 procent och undvikit över 2 miljoner ton förpackningsmaterial globalt.

Gulfem Toygar, Sverigechef för Amazon säger: ”Våra kunder vill att produkterna de köper på Amazon.se ska komma fram snabbt och säkert, med minimalt med emballage att återvinna. Idén bakom vårt nya förpackningsprogram i Sverige är att eliminera extra emballage helt och hållet, och enbart lägga till en extra papperspåse eller kartong när det är nödvändigt för att skydda produkten. Vi är glada över att rulla ut det här initiativet och hoppas att våra kunder kommer att uppskatta fördelarna med mindre förpackningsmaterial.”

Tusentals produkter, däribland kökstillbehör, sportutrustning och kontorsmaterial, har valts ut till programmet. Var och en av produkterna har klarat rigorösa falltester för att säkerställa att de kan nå kunderna tryggt och säkert i sin originalförpackning. Om produkten uppfyller kraven visas ett meddelande under utcheckningen som förklarar att den levereras i en förpackning som ”visar vad som finns inuti”.

”Ibland föredrar kunder att lägga till en förpackning, exempelvis om det är en present till en familjemedlem som bor i samma hushåll. Vi vill självklart inte förstöra dessa överraskningar. Därför kan kunder i många fall be om extra leveransförpackning genom att välja ’Dölj som finns inuti’,” säger Gulfem Toygar.

Amazon arbetar med varumärlen som Procter & Gamble för att utforma och testa förpackningar till deras produkter, inklusive Pampers och Swiffer, för att de ska kunna skickas utan extra leveransförpackningar. När extra förpackningar behövs använder Amazon maskininlärning för att hjälpa kunderna att välja smarta förpackningar som passar, använder så lite material som möjligt och skyddar beställningen hela vägen fram till dörren.

Nya hållbarhetssatsningar

Utöver initiativ för att minska åtgången av ytterligare förpackningar och emballage jobbar Amazon även med andra hållbarhetsinitiativ. Nyligen meddelade Amazon en expansion med 37 nya projekt för förnybar energi i Europa, däribland en ny vindkraftpark belägen i Lyckås, Sverige.

Amazon.se börjar skicka paket utan extra leveransförpackning

Amazon är en av grundarna av The Climate Pledge, ett åtagande om att uppnå netto-noll koldioxidutsläpp senast 2040. Mer än 450 undertecknare inom 57 sektorer och 38 länder arbetar tillsammans med initiativ och investeringar i koldioxidsnål teknik.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>