Aurobay Power Delivery Unit förbättrar laddningen av elfordon
Hem ENERGI Aurobay Power Delivery Unit förbättrar laddningen av elfordon

Aurobay Power Delivery Unit förbättrar laddningen av elfordon

Publicerat av: Redaktionen

 Aurobay lanserar i dag sin Power Delivery Unit (PDU), utformad för att effektivt förlänga räckvidden och förbättra laddningsmöjligheterna för elfordon.

Dessa avancerade inbyggda elgeneratorer, som integreras sömlöst med både nya och befintliga fordonsarkitekturer, minskar dramatiskt beroendet av traditionella laddstationer och främjar en bredare användning av EV-teknik.

”Vår Power Delivery Unit är en pragmatisk lösning som är utformad för att hantera de verkliga utmaningarna inom design och funktionalitet för elfordon”, säger Michael Fleiss, VD på Aurobay. ”Genom att göra det möjligt för fordon att ladda under färd gör vi elbilar mer praktiska och tilltalande, vilket i slutändan underlättar en förändring i hur de uppfattas och används.”

Power Delivery Unit, som först presenterades vid Vienna Motor Symposium 2023, visar på Aurobays åtagande att utveckla funktionell och anpassningsbar teknik.

”Vienna Motor Symposium, som är en av världens viktigaste event om drivlinor, är den perfekta platsen för att introducera den kommersiella versionen av vår Power Delivery Unit. Vår närvaro här belyser vårt engagemang för innovation och vår strategiska roll i att forma framtidens transporter”, säger Michael Fleiss.

Aurobays Power Delivery Unit kombinerar en förbränningsmotor med en E-drive-generator för att skapa ett mångsidigt hjälpkraftaggregat. Systemet är utformat för att anslutas direkt till fordonets batteri, vilket ökar dess laddning under resan och minskar antalet stopp för laddning. Enhetens flexibilitet möjliggör installation som ett fristående system eller integration i befintliga fordon, vilket gör den anpassningsbar för ett brett spektrum av fordonstillämpningar.

Strategiska fördelar med Aurobays Power Delivery Unit

  • Förbättrad räckvidd och drifttid: Genom att komplettera batteriladdningen på språng förlänger Power Delivery Unit fordonets räckvidd och säkerställer färre avbrott på grund av laddning, vilket är avgörande för kommersiell transport och flottverksamhet.
  • Bränslekompatibilitet: Stödjer alternativa bränslen, i linje med de globala ansträngningarna att minska fordonsutsläppen och närma sig nettonollmål.
  • Kostnads- och vikteffektivitet: Underlättar användningen av mindre, lättare och billigare batterier i elfordon.

Aurobay Power Delivery Unit förbättrar laddningen av elfordon”Aurobays Power Delivery Unit-teknik har utvecklats för att möta de dynamiska behoven inom modern transport, med betoning på tillförlitlighet och anpassningsförmåga. Våra omfattande tester, i kombination med den positiva återkopplingen från förra årets symposium, har visat att Power Delivery Unit kan hjälpa industrin att effektivt nå sina mål”, säger Mattias Berglund, Executive Vice President- Strategy and Alliances, på Aurobay.

Från och med i dag är fordonstillverkare och andra kunder välkomna att lägga beställningar på prototyper av Power Delivery Units och att diskutera sina behov för massproduktion.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>