Easypark dubblerar antalet tillgängliga laddpunkter
Hem TRANSPORT Easypark dubblerar nu antalet tillgängliga laddpunkter

Easypark dubblerar nu antalet tillgängliga laddpunkter

Publicerat av: Redaktionen

Elektrifieringen av bilar har gått i rasande fart. 2018 var bara en procent av alla personbilar i trafik i Sverige el- eller laddhybrider.

Fem år senare är motsvarande siffra 11 procent. Easypark, fortsätter att utöka sitt EVC-erbjudande.

Under 2023 dubblerade Easypark antalet laddpunkter i Sverige jämfört med föregående år.

– Easypark har erbjudit laddning av elbilar och hybridfordon i närmare 10 år i Sverige och Easypark fortsätter att satsa på EVC (electrical vehicle charging). För att möta det ökade behovet av laddplatser och samtidigt kunna erbjuda en smidigare upplevelse för både laddning och parkering jobbar vi tillsammans med städer, parkeringsoperatörer och laddoperatörer, säger Gustaf Lartén, Sverigechef och mobilitetsexpert på Easypark.

Data från Trafikanalys visar att antalet el- eller plugin-hybrider i trafik i Sverige har vuxit från en till elva procent från 2018 till 2023. I hela EU var 21,6 procent av alla nya sålda bilar antingen el- eller plug-in hybrider under 2022*. Genom att ingå nya partnerskap har Easypark kunnat utöka antalet platser där bilister kan kombinera laddning och parkering. Under 2023 växte det totala antalet laddplatser i appen med nästan 100 procent, vilket resulterade i en ökad laddvolym. Antalet kWh som laddades via Easypark ökade med 168 procent 2023 jämfört med tidigare år.

Easypark dubblerar antalet tillgängliga laddpunkter– Behovet av laddning kommer att fortsätta öka och därför behöver vi fortsätta att arbeta för en smidigare laddupplevelse. En bra laddinfrastruktur är grundläggande i vår vision om att göra städer mer levande, säger Gustaf Lartén.

Enligt myndigheten Trafikanalys var antalet el- och laddhybrider vid slutet av årsskiftet 564 020 stycken i Sverige och enligt Energimyndigheten samsas dessa om totalt 39 246 laddpunkter. Det går alltså drygt 14 el- eller laddhybrider per laddpunkt i Sverige. EU:s riktlinje är 10 fordon per laddpunkt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>