C4 Energi ökar tryggheten i Kristianstad - med hjärtstartare i husbilen
Hem ENERGI C4 Energi ökar tryggheten i Kristianstad – med hjärtstartare i husbilen

C4 Energi ökar tryggheten i Kristianstad – med hjärtstartare i husbilen

Publicerat av: Redaktionen

Sedan en tid tillbaka finns det en hjärtstartare ombord på C4 Energis husbil.

Initiativet ska ge fler hjärtan chansen att klappa länge.

— Det här är ett sätt för oss att ge tillbaka till samhället, säger Bobby Bengtsson på C4 Energi.

Varje år drabbas cirka 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp, varav omkring 1500 överlever. Överlevnadschansen minskar dock med tio procent för varje minut som går utan att den drabbade får behandling.

— En snabb insats är helt avgörande om den som drabbas ska ha en chans att överleva. Skillnaden mellan liv och död kan räknas i minuter, säger Bobby Bengtsson som var den som kom på idén att köpa in en hjärtstartare till husbilen.

Hjärtstartare ökar tryggheten
C4 Energi ökar tryggheten i Kristianstad - med hjärtstartare i husbilen

Bobby Bengtsson på C4 Energi tog initiativ till att utrusta husbilen med en hjärtstartare.

Husbilen är C4 Energis rullande energirådgivning. Alltid laddad med goda råd och kloka tips kring energifrågor. Med en hjärtstartare ombord ökar tryggheten inte bara för besökare och medarbetare utan för hela samhället.

— Husbilen rullar ofta till platser där folk samlas, till exempel Hus & Hem 2024 som pågår i Kristianstad Arena nu i helgen. Bara vetskapen om att det finns en hjärtstartare i vår husbil ökar tryggheten. Med den ombord ger vi fler hjärtan chansen att klappa länge, säger Caroline Elmén, marknadschef på C4 Energi.

Fakta: Larma 112 omedelbart

70 procent av alla hjärtstopp sker i hemmet.
Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat oväntat slutar att pumpa blod. Den drabbade blir medvetslös när syretillförseln upphör och förlorar både puls och andning.
Om du misstänker hjärtstopp – larma omedelbart 112 och påbörja hjärt-lungräddning.
Finns det en hjärtstartare – starta den och följ instruktionerna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>