Camfil lanserar AirImage-COR – som omedelbart mäter korrosiva gaser i luften och skyddar värdefull, känslig elektronik och annan utrustning
Hem TEKNIK Camfil lanserar nu AirImage-COR – som omedelbart mäter korrosiva gaser i luften och skyddar värdefull, känslig elektronik och annan utrustning

Camfil lanserar nu AirImage-COR – som omedelbart mäter korrosiva gaser i luften och skyddar värdefull, känslig elektronik och annan utrustning

Publicerat av: Redaktionen

Camfil, ledande inom renluftslösningar, presenterar sin nylanserade produkt AirImage-COR, den senaste innovationen inom korrosionskontroll.

Korrosionsövervakning i realtid gör det möjligt för er att agera innan det är för sent.

Korrosion är en naturlig process som uppstår när metaller reagerar med molekylära föroreningar i luften, vilket resulterar i en gradvis försämring av metallens egenskaper.

Korrosion kan leda till säkerhetsrisker och kostsamma reparationer. Korrosion kan också äventyra de elektroniska komponenternas funktion och minska dess livslängd och effektivitet. Elektronisk utrustning och automatiska processer kan vara avgörande för att verksamheter så som pappers- och massaindustri, hantering av avfallsvatten- och avloppsvatten, datacenter, petrokemisk industrier, industriella processkontrollrum med mera ska fungera. Realtidsövervakning av molekylära föroreningar kan bidra till att förhindra korrosion och säkerställa 100 % drifttid för elektrisk utrustning.

Effekten av korrosion sträcker sig även bortom elektronik. Föremål i museer och arkiv är extremt känsliga för korrosion på grund av förekomsten av sura gaser. Gaskoncentrationerna i sådana byggnader kan vara låga, men långvarig exponering kan leda till dyra restaureringar eller till och med oåterkalleliga skador.

”Övervakning av korrosion kräver noggrannhet och tillförlitlighet och AirImage-COR levererar båda delar med sina elektriska motståndssensorer (ER)”, säger Thi Quynh Nguyen Mazo, Regional Product Manager för Industriell molekylär filtrering på Camfil.

“Standarder så som ANSI/ISA-71.04-2013 har utvecklats för att klassificera miljöförhållandena för processmätnings- och kontrollsystem när det gäller luftburna föroreningar för att hjälpa till att minska risken för korrosion. AirImage-COR ER-sensorerna har kvalificerats i en korrosionskammare enligt ISA-standarden genom att injicera korrosiva gaser vid olika miljöförhållanden. De mest exakta sensorerna valdes ut. Urvalet baserades på utvärderingen av en mängd olika sensorer med olika icke-ledande substrat och teknik för metallspåravsättning.” fortsätter Nguyen Mazo.

Med PWA (progressive web application) kan AirImage-COR erbjuda en användarvänlig lösning för att noggrant övervaka korrosion, temperatur, relativ fuktighet och tryck via fjärråtkomst i realtid. AirImage-COR förhindrar kostsamma stillestånd och oplanerat underhåll i kritiska processer.

Camfil lanserar AirImage-COR – som omedelbart mäter korrosiva gaser i luften och skyddar värdefull, känslig elektronik och annan utrustningVill ni lära er mer om korrosion samt ta reda på vad ni kan göra för att skydda er känsliga utrustning och era processer, anmäl er till Camfils webbinar 11 oktober, webbinarets inspelning går att få tillgång till efter genomfört datum. För ytterligare information om AirImage-COR eller för kontaktinformation, besök AirImage-COR produktsida här.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>