Canon Svenska satte hållbarhet på agendan genom en hel hållbarhetsvecka
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Canon Svenska satte hållbarhet på agendan genom en hel hållbarhetsvecka

Canon Svenska satte hållbarhet på agendan genom en hel hållbarhetsvecka

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen uppmärksammade Canon Svenska sitt hållbarhetsarbete ytterligare, genom en hel vecka i hållbarhetens tecken.

Målet är att skapa både engagemang och intresse kring hur hållbarhet och hållbarhetsfrågor inkluderas i allt som görs på Canon. Och vinsterna är många.

En vecka särskilt tillägnad hållbarhetsfrågor

Genom att belysa ämnen som vad Canon redan gör när det gäller hållbarhet, vad man vill göra och vart man är på väg, är förhoppningen att inspirera medarbetare till att fundera över hur de själva kan bidra till en ljusare framtid.

– Vi vill skapa en plats att prata om vår hållbarhetsvision och våra mål kopplade till miljömässig och social hållbarhet med våra medarbetare. Genom flera olika aktiviteter vill vi visa på vad vi kan göra såväl i arbetet som i privatlivet som kan ge positiva effekter eller en minskad miljöpåverkan. Det ska inte vara svårt att göra hållbara val, och alla kan göra något, säger Johanna Eriksson, Hållbarhetsansvarig på Canon Svenska.

Aktiviteter och föreläsningar som vittnar om hållbarhetsarbetet

Hållbarhetsveckan kickstartade med en inledande föreläsning från Johanna Eriksson om Canons hållbarhetsarbete i praktiken. Därefter fortsatte veckan med olika aktiviteter med fokus på ämnet.

Interna föreläsare från företaget lyfte det arbete som sker inom olika delar av verksamheten. Man fick bland annat höra HR och Marknad prata om inkludering och mångfald utifrån ett kundperspektiv och Produktion och Media prata om hur produkter och tjänster såsom deras återtillverkade maskiner kan göra skillnad för såväl kunder som omvärlden när de möjliggör en minskad miljöpåverkan.

Veckan avslutades med en föreläsning av Filip Lundin som driver Sopköket, en cateringfirma och restaurang i Stockholm som lagar mat på räddade matvaror. Filip visade med sitt inspirerande samtal på hur man kan tänka mer hållbart kring sin matkonsumtion och minska matsvinnet.

Canon Svenska satte hållbarhet på agendan genom en hel hållbarhetsveckaEngagera medarbetare både privat och på jobbet

Veckans aktiviteter utgick från Canon Svenskas huvudkontor i Stockholm och kontoren i Göteborg, Helsingborg och Malmö. Alla aktiviteter livesändes sedan till medarbetare över hela landet. Med kortare aktiviteter och föreläsningar varje dag som inte tog upp hela ens arbetstid, kunde medarbetare med gott samvete medverka och ha tid till andra viktiga arbetsuppgifter under dagen. Och responsen är positiv.

”Hållbarhetsveckan på Canon belyser det viktiga i organisationer och hur man arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor med ett långsiktigt perspektiv. Personligen försöker jag bidra genom att så ofta jag kan, ta cykeln till och från olika platser jag besöker. Jag är engagerad i social hållbarhet på jobbet, genom att delta i så många olika hjälpande initiativ som jag kan och har tid med.” säger John Lindberg, Account Manager på Canon Svenska.

”Det som är mest slående är att det finns ett så oerhört starkt engagemang och kompetens inom företaget runt hållbarhet vilket har blivit mer tydligt i och med föreläsningarna som varit i veckan. Det finns ett klimat på vårt företag som gör att kollegors starka engagemang uppmuntras och får ta plats och det finns en uppriktig vilja att göra skillnad. För mig som är både mamma och mormor gör det mig varm i hjärtat att vi alla kan göra något, i stort som smått.” säger Camilla Schönqvist, Order Management Co-ordinator på Canon Svenska.

Inspirera andra att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor

”Förutom att motivera medarbetare till att fundera över sitt bidrag till Canons hållbarhetsarbete, är förhoppningen även att inspirera andra att göra samma sak. Canons hållbarhetsarbete är omfattande och avgörande för verksamhetens framgång.” säger Christer Byfors, VD på Canon Svenska.

”Förankrat i vår företagsfilosofi Kyosei – att leva och arbeta tillsammans för allas bästa, bidrar Canons medarbetare till arbetet inom hållbarhetsområdet. Det finns naturligt med i alla sammanhang – från dagliga samtal medarbetare emellan till möten med kunder och andra intressenter. Det gör mig stolt att se alla medarbetares engagemang under Hållbarhetsveckan.”

Vill du veta mer om hur Canon arbetar med hållbarhet inom olika delar av sin verksamhet? Då kan du läsa mer om Canons hållbarhetsarbete här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>