Chans för kommuner att ingå i EU-nätverk för hållbara städer
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Chans för alla kommuner att ingå i EU-nätverk för hållbara städer

Chans för alla kommuner att ingå i EU-nätverk för hållbara städer

Publicerat av: Redaktionen

Vill ni utveckla en hållbarhetsfråga i er kommun och hämta bra idéer från Europa?

Fram till 31 mars kan kommuner söka finansiering för att ingå i EU-nätverk om hållbara städer, via utbytes- och studieprogrammet Urbact.

Ånge kommun har redan tagit chansen.

Likaså bland andra Umeå, Gävle och Halmstad. Senaste åren att ett 20-tal svenska kommuner deltagit i likande nätverk. Nästa gång kan det bli er kommun!

Att vara med i nätverket

Kommuner som beviljas kommer att ingå i ett nätverk om 8-10 europeiska städer, där alla har liknande utmaning som man vill hitta en lösning på. Det kan handla om fler cykelbanor, grön omställning eller större gemenskap i bostadsområden.

Kommunerna deltar i ett Urbact-nätverk* och delar med sig av kunskap och erfarenheter de skaffar sig längs vägen. Varje nätverk har under hela perioden tillgång till en expert inom området. En av kommunerna tar på sig att leda nätverket genom att bli huvudpartner och ansvara för administrationen.

Varje nätverk har cirka 9,5 miljoner kronor att använda för arbete med att utveckla sin kommun och att ingå i nätverket. För att arbetet ska fortsätta även sedan projektet är slut, ska det finnas en lokal grupp som kan ta arbetet vidare.

För att lyckas, är det viktigt att lösa en lokal utmaning som finns och som kommunen ser stora vinster med att lösa.

Sök finansiering och anmäl intresse redan nu, då nätverken redan börjar fyllas på Get involved! | urbact.eu

Ta del av inspiration från några av våra svenska kommuner.

  • Chans för kommuner att ingå i EU-nätverk för hållbara städerJämställdhet: Umeå vill utveckla en jämställd stad – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)
  • Social inkludering: Tio goda vanor för skolbarn i Halmstad – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)
  • Digital utveckling: Ånge är pilot för smartare snöröjning – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>