Organisationsförändringar inom Tempconkoncernen
Hem TRANSPORT Organisationsutveckling inom Tempconkoncernen

Organisationsutveckling inom Tempconkoncernen

Publicerat av: Redaktionen

Som ett naturligt steg i organisationsutvecklingen inom Tempcon så genomförs nu en förändring som innebär att Syd Frys knyts närmare till Klimat Transport och Mörarps Frystransporter knyts närmare Tommy Nordbergh Åkeri och samtidigt förstärker vi Tempcon Groups ekonomifunktion.

Fia Andersson har sedan Syd Frys och Mörarps Frystransporter blev en del av Tempcon varit vd för båda bolagen.

Nu går hon vidare till en ny roll inom Tempconkoncernen som chef för det som kallas Shared Service Center där gemensamma funktioner som bokföring, ekonomi och lönehantering hanteras åt flera av dotterbolagen.

Mats Söderström blir ny vd för Syd Frys samtidigt som han behåller sin tidigare roll som vd på Klimat-Transport. Även Jonas Råstedt, vd på Tommy Nordbergh Åkeri, får ytterligare en vd-roll när han blir ny vd för Mörarps Frystransporter.

Verksamheten i Syd Frys är unik för dotterbolagen inom Tempcon med sin infrysning, frys- och kyllager samt ett stort antal kringtjänster kopplat till denna verksamhet. Även Klimat-Transport erbjuder kyl- och fryslagring varför steget för den nye vd:n inte varit så stort.

– Vår verksamhet på Klimat-Transport har många likheter med den på Syd Frys samtidigt som det finns många saker som skiljer oss åt, som exempelvis vår speditionsverksamhet, konstaterar Mats Söderström, vd på Klimat-Transport och nytillträdd vd på Syd Frys. Jag har stor respekt för Syd Frys kultur och vill bidra till att fortsätta utveckla verksamheten samtidigt som jag hoppas att vi kan finna positiva synergieffekter mellan bolagen.

Fia Andersson tillträder sin nya tjänst från och med månadsskiftet januari, februari och ser fram emot de nya utmaningarna.

– Jag har en bakgrund som ekonom och controller och har arbetat i sådan roller på stora bolag tidigare, berättar Fia Andersson, nytillträdd chef för Shared Service Center. Jag kommer kunna bidra med de erfarenheter jag har från dessa roller och samtidigt skapa tydliga strukturer, ordning och reda samt utmana för att utveckla. Det är viktigt att dotterbolagen kan fokusera på sin kärnverksamhet och att vi kan stötta dem i detta.

Även Tempcons koncernchef Christian Hallberg ser många positiva effekter av förändringen.

Organisationsförändringar inom Tempconkoncernen– Att vi får in Fia som ansvarig för verksamheten på Shared Service Center är mycket positivt då vi kan dra nytta av hennes gedigna kunskaper inom ekonomiområdet, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Vi ser också stora möjligheter i att dotterbolagen Syd Frys och Klimat-Transport respektive Mörarps Frystransporter och Tommy Nordbergh Åkeri kommer närmare varandra för att vi ska kunna fortsätta utveckla samarbetet och uppnå nya synergier.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>