DB Schenker först att ta emot Merzedes-Benz ellastbil eActros
Hem TRANSPORT DB Schenker först att ta emot Merzedes-Benz 19 ton tunga ellastbil eActros

DB Schenker först att ta emot Merzedes-Benz 19 ton tunga ellastbil eActros

Publicerat av: Redaktionen

DB Schenker är först i världen med att ta emot Mercedes-Benz 19 ton tunga, serietillverkade ellastbil eActros.

Med eActros adderas ytterligare en fordonsmodell till den fossilfria fordonsflottan och tar DB Schenker ytterligare ett steg närmare fossilfrihet.

I dagsläget kan DB Schenker erbjuda utsläppsfria styckegodsleveranser på mer än 60 platser över hela Europa.

Wolfgang Janda, Executive Vice President, Head of Network & Line Haul Management på DB Schenker:

”Som en pionjär inom innovativa transportlösningar, och med över 30 000 fordon, har vi på DB Schenker som mål att bli världsledande leverantör av gröna logistiktjänster. Vår framgång bygger ju inte bara på våra pålitliga logistiktjänster utan även på vårt sociala engagemang och vårt bidrag till miljöskyddet. För att nå målet måste vi ha rätt blandning av fordon med alternativa drivsystem. Vi använder paketbilen FUSO eCanter från Daimler Truck i dagligt bruk i flera europeiska städer, och nu är vi spända på att se hur eActros presterar. Som marknadsledare inom landtransporter i Europa har vi ett ansvar att gå i bräschen här.”

DB Schenker först att ta emot Merzedes-Benz ellastbil eActros

Under 2020 testade DB Schenker en eActros-lastbil från förserien, för utsläppsfria leveranser i centrala Leipzig. eActros har en räckvidd på cirka 200 km och klarade av att slutföra alla leveranser under testperioden utan laddning. Lastbilens batterier laddades varje natt på en av DB Schenkers laddstationer.

DB Schenker har även använt över 40 FUSO eCanter-lastbilar för daglig drift i över ett år nu, i elva europeiska länder – bland annat i Tyskland, Frankrike, Finland, Italien och Spanien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>