Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Ny funktion gör det lättare att köpa hållbara IT-produkter

Ny funktion gör det lättare att köpa hållbara IT-produkter

Publicerat av: Redaktionen

Ny funktion gör det lättare att köpa hållbara IT-produkter 3

TCO Certified är den ledande, globala hållbarhetscertifieringen för datorer, mobila enheter och andra IT-produkter. 3 500 produktmodeller är redan certifierade. Inköpare kan få information om certifierade produkter som möter specifika parametrar som är viktiga i hållbarhetsarbetet.

För att hjälpa organisationer som köper in IT-produkter att göra mer hållbara produktval har TCO Development, organisationen bakom hållbarhetscertifieringen TCO Certified, utvecklat sin webblösning Product Finder till att inkludera hållbarhetsdata för certifierade produkter. Genom att prenumerera på nyheter kan organisationer få individuellt anpassad information om certifierade produkter som uppfyller specifika hållbarhetsaspekter.

Informationen om certifierade produkter innehåller:

  • Andelen återvunnen plast från använda produkter
  • Energiförbrukning
  • Battericykler
  • Vikt, storlek, upplösning, med mera

Med Product Finder är det också möjligt att räkna på koldioxidutsläpp och energikostnader i användarfasen.

– Genom att prenumerera på hållbarhetsdata kan inköpare ligga i framkant för hållbar upphandling och få den senaste informationen om certifierade produktmodeller, säger Clare Hobby, Purchaser Engagement Manager hos TCO Development.
När en produkt certifieras enligt kraven i TCO Certified, där också ett system för oberoende verifiering ingår, skapas produktspecifik data. Genom Product Finder blir informationen sedan tillgänglig för inköpare och kan användas för att ta inköpsbeslut, samt i kommunikation och hållbarhetsrapportering.
– De oberoende verifieringsorganisationer vi arbetar med lägger mer än 20 000 timmar per år på att säkerställa att produkter och tillverkningsfabriker uppfyller kraven i TCO Certified. Detta mycket omfattande verifieringssystem gör TCO Certified till den mest robusta och tillförlitliga certifiering som finns för IT-produkter idag, säger Clare Hobby.

För att möta viktiga hållbarhetsutmaningar och hålla jämna steg med teknikutvecklingen uppdateras kraven i TCO Certified var tredje år. Genom att använda TCO Certified kan inköpare göra påtaglig skillnad.

– Mer än 3 500 produkter är redan certifierade. Genom att använda TCO Certified kan inköpare påverka viktiga hållbarhetsaspekter för många av de IT-produkter de köper in, avslutar Clare Hobby.

Sök efter certifierade produkter och prenumerera på hållbarhetsdata i Product Finder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>