DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)
Hem MILJÖ DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)

DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)

Publicerat av: Redaktionen

DHL Express och World Energy, ledande producent av SAF och leverantör av lösningar med låg koldioxidhalt, har undertecknat ett långsiktigt strategiskt avtal för att påskynda koldioxidborttagning inom flyglogistik genom inköp av cirka 668 miljoner liter hållbart flygbränsle via certifikat för hållbart flygbränsle (SAFc).

DHL Express och World Energy ingår globalt partnerskap för att påskynda reducering av koldioxid i flygbranschen med hjälp av hållbart flygbränsle (SAF)

Det sjuåriga avtalet, som löper fram till 2030, är ett av de längsta och största SAFc-avtalen inom flygbranschen hittills.

Avtalet förväntas minska ungefär 1,7 miljoner ton koldioxidutsläpp över flygbränslets livscykel – detta motsvarar att hantera cirka 77 000 årliga flygningar med DHL Express i Amerika koldioxidneutralt under ett helt år. Avtalet är en milstolpe och ytterligare ett bevis på DHL Groups ambitiösa hållbarhetsplan, som inkluderar målet att minska koncernens årliga utsläpp av växthusgaser till under 29 miljoner ton CO2e år 2030 inom område 1, 2 och 3.

– DHL Express är fast beslutna att vara en föregångare för en hållbar framtid inom flyglogistik, säger John Pearson, vd för DHL Express globalt. Genom att samarbeta med World Energy och underteckna detta historiska avtal tar vi ännu ett konkret steg mot att minimera vårt koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar framtid. Vi vill inspirera fler leverantörer att påskynda branschomfattande produktion och användning av SAF.

– Vi är hedrade att samarbeta med DHL i denna strävan efter att minska koldioxid inom flyget, säger Gene Gebolys, vd för World Energy. Att reducera koldioxid i de svåra sektorerna kräver engagemang i hela värdekedjan, och ett partnerskap som det vi lanserar idag är avgörande för att möjliggöra för företag som DHL att uppfylla sina ambitiösa klimatmål.

Transparens och ansvar med Book and Claim

Med SAFc separeras bränslets miljöattribut från bränslet självt med hjälp av ”Book and Claim” en kedja av äganderätt. Book and Claim metoden förbättrar öppenheten och ansvarsskyldigheten för hållbara bränslen genom att säkerställa att de utsläppsminskningar som är kopplade till varje kredit överförs och verifieras korrekt av en tredje part. Den möjliggör för DHL Express att köpa SAFc, använda de tillhörande utsläppsminskningarna och erbjuda miljöattribut till sina kunder genom GoGreen Plus-tjänsten. SAFc som levereras genom Book and Claim hjälper också till att minimera både logistikkostnader och utsläpp eftersom bränslet inte behöver fraktas över hela världen. Detta gör SAFc till det mest effektiva sättet att reducera koldioxid inom flyget. Allt av World Energys SAFc för DHL Express kommer att uppfylla rigorösa hållbarhetscertifieringsstandarder från Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB). Dessutom kommer alla volymer att spåras genom ett oberoende register för att säkerställa spårbarheten av anspråk relaterade till SAFc. Bränslet kommer att levereras till flygplatser i Los Angeles-området, nära World Energys produktionsanläggning i Paramount, Kalifornien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>