Milence bygger en laddstation i Ödeshög
Hem TRANSPORT Milence bygger en laddstation i Ödeshög

Milence bygger en laddstation i Ödeshög

Publicerat av: Redaktionen

Milence, ett företag som samägs av Daimler Truck, TRATON GROUP och Volvo Group, meddelar idag att de expanderar ytterligare och investerar i en andra laddstation för tunga fordon i Sverige.

Investeringen får en central roll i regionens ekonomiska och infrastrukturella utveckling.

Den nya laddstationen, belägen på en 10 000 kvadratmeter stor tomt i Ödeshög, är strategiskt placerad längs E4:an.

Med ett läge 260 km från Stockholm och 350 km från Malmö blir den en viktig del av det första storskaliga, publika nätverket för eldrivna tunga fordon och bussar i Europa.

– Sverige är ledande i elektrifieringen av transportsektorn, och vi på Milence är stolta över att med vår nya hubb i Ödeshög vara den pionjär som förbinder landets storstäder med hållbara energilösningar. Laddplatsen stärker vårt europeiska nätverk för laddinfrastruktur, säkrar en hållbar transport mellan Stockholm och Malmö, och är ett viktigt steg i vårt engagemang att elektrifiera Sveriges större transportvägar, säger Anja van Niersen, vd för Milence.

Milence bygger en laddstation i ÖdeshögUtvecklingen av laddstationen i Ödeshög sker i två faser:
  • Fas 1 omfattar 8 laddplatser utrustade med högpresterande laddare för kombinerat laddningssystem (CCS), var och en med kapacitet att leverera en effekt på upp till 400 kW.
  • I Fas 2 utökas anläggningen till 16 laddstationer och det finns planer på att installera Megawatt Charging System-teknik (MCS) för snabbare och mer tillförlitlig laddning.

Stationen i Ödeshög, som byggs intill ett nytt logistikcenter med bekvämligheter för yrkesförare, kommer att tillhandahålla en lounge där chaufförer kan vila, använda toalett och duscha under tiden de laddar sina fordon.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>