Elbilen ORA lättar inte på gasen
Hem TRANSPORT Elbilen ORA lättar inte på gasen

Elbilen ORA lättar inte på gasen

Publicerat av: Redaktionen

Great Wall Motor fortsätter sin lansering i Sverige av den prisbelönta elbilen ORA.

Nu har turen kommit till Gävle där ORA börjar säljas hos alerta Dahlboms Bil på Bomhusvägen 55 med officiell invigning lördagen den 13 april.

ORA introducerades på den svenska marknaden för lite mer än ett år sedan och har nu hela 16 drivna återförsäljare runt om i Sverige.

ORA 300 PRO har även hunnit med att skapa framgång och positiv uppmärksamhet för sin design samt tilldelats 5 stjärnor av Euro NCAP för sin säkerhet, dessutom kammat hem högsta möjliga poäng av Green NCAP för sin miljövänliga energieffektivitet.

Elbilen ORA lättar inte på gasen–      ­Vi är fyllda av glädje och entusiasm när vi välkomnar GWM och bilen ORA till vårt showroom i Gävle. Det är en spännande tid där vi ser fram emot att erbjuda våra kunder något nytt och innovativt och vi är stolta över att bli återförsäljare för GWM i Gävle. Vi är övertygade om att dessa bilar kommer att tillföra ett mervärde för våra kunder och stärka vår position på marknaden. Vi på Dahlboms Bil ser fram emot att arbeta tillsammans för att maximera framgången för det nya bilmärket. Genom att ta in ORA i vårt sortiment tar vi ett viktigt steg mot att möta våra kunders förväntningar samtidigt som vi främjar utvecklingen av Dahlboms Bil i Gävle. Det säger Hans-Peter Eriksson, VD för Dahlboms Bil i Gävle.

ORA är inte bara Sveriges kanske snyggaste elbil utan även den säkraste elbilen i sin klass. Euro NCAP, som är ett oberoende institut och testar säkerheten på nya bilar i Europa, meddelade tidigare att ORA är ”Best in class” i kategorien ”Small Family Cars” där ORA fick högsta poäng och tilldelades 5-stjärnor. ORA har även uppnått ett fantastiskt 5-stjärnigt resultat med sin första lanseringsmodell, ORA 300 PRO, i en av Europas strängaste miljöprestandatester. Green NCAP, som genomför testerna, mäter fordon genom tre viktiga index: ren luft, energieffektivitet och växthusgas. ORA 300 PRO fick 10/10, 9,5/10 respektive 9,8/10. Detta betyder att ORA 300 PRO uppnådde en totalpoäng på 97% vilket gjorde att den kunde klara testerna galant och plocka hem det 5-stjärniga Green NCAP-betyget. Framförallt rapporterade ORA 300 PRO en effekt från nät till användbar energi på imponerande 93,2 % vid laddning på 11 kW – en av de högsta registrerade effektivitetspoängen som någonsin dokumenterats av Green NCAP.

–      Vi är glada att få välkomna Dahlboms Bil i Gävle till ORA-familjen och längtar efter att se nya elbilen ORA trafikera Gävle och dess starka kranskommuner. Vi har stora expansionsplaner och känner oss nöjda med utvecklingen, speciellt med tanke på rådande förutsättningar, stor konkurrens och ett utmanande konjekturläge. Vi ser ljust på framtiden och vårt samarbete med Dahlboms Bil som på ett så fint sätt alltid ger personlig service, sprider positiv energi och tar sig tid för varje kund. Det säger Linda Ungh, Marknadschef ORA Sverige.

ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet. Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>