Elbilsladdarna från VB Energi på Lyviksbergets handelsområde i Ludvika är nu i drift
Hem ENERGI Elbilsladdarna från VB Energi på Lyviksbergets handelsområde i Ludvika är nu i drift

Elbilsladdarna från VB Energi på Lyviksbergets handelsområde i Ludvika är nu i drift

Publicerat av: Redaktionen

Västerbergslagens Energi AB (VB Energi) har tagit ytterligare ett steg i riktningen mot en hållbar framtid genom att installera sex publika laddpunkter för elfordon på Lyviksbergets handelsområde.

Dessa laddstationer inkluderar en snabbladdare med en kapacitet på 120 kW samt två AC-laddare.

Andelen privatpersoner som kör elbil har ökat markant.

Till och med september i år finns det totalt 529 352 laddbara personbilar i Sverige*.

Elbilsladdarna från VB Energi på Lyviksbergets handelsområde i Ludvika är nu i drift– Jag är mycket glad över att vi kan bidra till laddinfrastrukturen i Ludvika. Det är en förutsättning för att elektrifieringen av fordonsflottan kan fortsätta att utvecklas. Elbilsladdarna utgör en viktig del av vårt engagemang för att möjliggöra ett fossilfritt liv i vårt närområde. Dessa laddstationer är de första på handelsområdet, och vi hoppas att de kommer att vara till stor nytta för besökare med laddbara fordon medan de utför sina ärenden” säger Johan Carlsson, på VB Energi.

*Källa: Powercircle.se

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>