Elektronikmässan och Advanced Engineering: Det banbrytande mötet för framtidens innovationer
Hem EVENTMÄSSA Elektronikmässan och Advanced Engineering: Det banbrytande mötet för framtidens innovationer

Elektronikmässan och Advanced Engineering: Det banbrytande mötet för framtidens innovationer

Publicerat av: Redaktionen

Elektronikmässan och Advanced Engineering slår upp portarna för ett spektakulärt evenemang som samlar ledande experter, företag och innovatörer inom elektronik- och tekniksektorn.

Evenemanget kommer att äga rum den 10-11 April på Kistamässan, där det kommer att erbjudas en unik möjlighet att utforska och uppleva de senaste framstegen inom elektronik, produkt- och materialutveckling.

Med den pågående digitaliseringen och ökningen av smarta enheter har Elektronikmässan och Advanced Engineering etablerat sig som en av de mest betydelsefulla händelserna inom teknikbranschen.

Med drygt 140 utställare kommer besökare att kunna fördjupa sig i den senaste teknologin, produkterna och tjänsterna som erbjuds av ledande företag och startups.

En av höjdpunkterna på evenemanget är Embedded Conference Scandinavia, som kommer att erbjuda insiktsfulla sessioner och diskussioner om de senaste trenderna och framstegen inom inbyggda system och IoT (Internet of Things). Detta ger deltagarna en möjlighet att lära sig av experter och få en förhandsvisning av vad framtiden har att erbjuda inom inbyggd teknik.

Med två scener kommer Elektronikmässan och Advanced Engineering att vara en plats där kunskap och innovation sammanstrålar. Besökare kommer att kunna delta i seminarier och paneldiskussioner som täcker en mängd ämnen så som EU:s industripolitiska utveckling, hållbarhetsutveckling, artificiell intelligens och mycket mer.

Mässorna har ett nära samarbete med Svensk Elektronik. Partners är en del av navet där branschen möts för att främja innovation, konkurrenskraft och hållbar tillväxt. Genom detta partnerskap skapas en dynamisk plattform för kunskapsutbyte, affärsmöjligheter och framtidens lösningar. Här blir nätverkande avgörande för att driva branschen framåt och lösa dess mest angelägna utmaningar. En annan partner är Smartare Elektroniksystem som är ett strategiskt innovationsprogram för att öka konkurrenskraft och hållbar tillväxt i svensk industri. De fokuserar på fyra huvudsakliga utmaningar – Grön omställning, Kompetensförsörjning, Värdekedjor och Spetsområden. På mässan arrangerar Smartare elektroniksystem ett evenemang inom ramen för Girls in ICT tillsammans med Easy Fairs. Målet är att locka fler tjejer till att utbilda sig inom elektronik och se möjligheterna med en karriär inom branschen.

För att betona vikten av materialutveckling och design i elektronikindustrin kommer ett speciellt materialområde att finnas på plats. Här kommer företag som Luvly och legodesignen Brickscale att visa upp sina senaste innovationer och lösningar som driver branschen framåt. Dessutom kommer fordonsindustrin att vara välrepresenterad på Elektronikmässan och Advanced Engineering. Besökare kommer att kunna utforska den senaste teknologin och trenderna inom fordonsbranschen och få en förståelse för hur elektronik och teknik formar framtidens fordon.

Elektronikmässan och Advanced Engineering: Det banbrytande mötet för framtidens innovationer”Elektronikmässan och Advanced Engineering är mer än bara två mässor; det är en samlingsplats för det främsta inom teknikindustrin”, säger Vincent Lind, Event Master på mässorna. ”Vi är glada över att kunna erbjuda en plattform där innovation, kunskap och affärsmöjligheter möts för att forma framtidens elektroniklandskap.”

Mässorna annordnas den 10-11 April på Kistamässan, Stockholm.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>