Ny återvinningsstation till Furulund
Hem MILJÖ Furulund får en ny återvinningsstation

Furulund får en ny återvinningsstation

Publicerat av: Redaktionen

Invånarna i Furulund ska ha det ännu enklare att lämna sina förpackningar till återvinning.

Förpackningsinsamlingen (FTI) har tillsammans med Kävlinge kommun arbetat för att hitta en lämplig plats för ytterligare en återvinningsstation i Furulund.

Under vecka 4 ställs den nya stationen ut på Sockenvägen.

Varje förpackning som går till återvinning gör skillnad. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar. Vi på FTI arbetar för att det ska vara enkelt att källsortera sina förpackningar och är glada att vi nu kan erbjuda ännu större sorteringsmöjligheter i Furulund.

– Vi är duktiga på återvinning i Sverige, men vi behöver vi bli ännu bättre. Därför känns det väldigt roligt att vi tillsammans med kommunen hittat plats för en ny återvinningsstation här i Furulund. Vi hoppas att den nya stationen ska underlätta ytterligare för boende i området att lämna sina förpackningar till återvinning, säger Kerstin Wärn, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Ny återvinningsstation till Furulund

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. För att det återvunna materialet ska få så bra kvalitet som möjligt är det viktigt att sortera rätt. Är du osäker på om något är en förpackning? Ta hjälp av vår sorteringsguide och hitta din närmaste station på www.fti.se.

– Vi vill be alla återvinnare att hjälpa oss genom att platta till och vika ihop sina förpackningar innan de lämnas i behållarna. Då kan fler få plats med mer och vi slipper transportera luft vilket ger en väsentligt större miljönytta, säger Kerstin Wärn, FTI.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>