Epiroc förvärvar australiensiskt bolag som erbjuder digitala lösningar för analys och loggning av borrkärnor
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Epiroc förvärvar ett australiensiskt bolag som erbjuder digitala lösningar för analys och loggning av borrkärnor

Epiroc förvärvar ett australiensiskt bolag som erbjuder digitala lösningar för analys och loggning av borrkärnor

Publicerat av: Redaktionen

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har tecknat avtal om att förvärva Geoscan Pty Ltd, ett australiensiskt bolag som tillhandahåller digitala lösningar för mineralogisk analys och loggning av borrkärnor för gruvbolag.

Geoscan är baserat i Perth, Australien, och har närvaro i Australien, Latinamerika, Nordamerika, Europa och Afrika.

Dess främsta erbjudanden är Corescan och Coreshed.

Corescan är ledande inom hyperspektral skanning, kärnfotografi och 3D-laserprofilering av borrkärnor och andra geologiska prover med relaterad bearbetning och tolkning. Corescan erbjuder en automatiserad lösning som ökar både hastigheten och tillförlitligheten för loggningen, bearbetningen och dataleveransen. Corescan ger en snabb och pålitlig mineralogisk profil för varje borrkärna, vilket förbättrar gruvbolagens beslutsfattande inom prospektering, tillgångsmodellering och anrikning. Coreshed kompletterar detta genom att tillhandahålla en avancerad digital lösning för lagring, visualisering, hantering och dataintegration för borrkärnor och andra geologiska prover.

Geoscan har ungefär 50 anställda och hade intäkter under 2021 om cirka MSEK 65.

Epiroc förvärvar australiensiskt bolag som erbjuder digitala lösningar för analys och loggning av borrkärnor“Gruvbolag fortsätter att sträva efter ökad kunskap om malmkroppen för att stärka produktiviteten och förutsägbarheten i sin verksamhet, och Geoscans lösningar spelar en viktig roll för att uppnå det”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. “Det här förvärvet kommer att komplettera våra befintliga erbjudanden väl. Vi ser fram emot att välkomna det starka teamet på Geoscan till Epiroc”.

Förvärvet förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2022. Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>