Europeiska kemikaliemyndigheten undersöker PVC- och PVC-tillsatser
Hem MILJÖ Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) undersöker PVC- och PVC-tillsatser

Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) undersöker PVC- och PVC-tillsatser

Publicerat av: Redaktionen

På begäran av EU-kommissionen utarbetar europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) en utredningsrapport om PVC- och PVC-tillsatser.

Initiativet syftar till att samla in information om potentiella risker för människors hälsa och miljön relaterade till PVC-tillsatser samt tillverkning och avfallshantering av PVC.

Europeiska kemikaliemyndigheten undersöker PVC- och PVC-tillsatserMålet med utredningen är att analysera om ytterligare EU-omfattande regleringsåtgärder (utöver de åtgärder som redan finns) skulle vara nödvändiga.

I detta sammanhang inbjuder ECHA intresserade parter att lämna kommentarer, motiveringar och information om tillsatser i PVC och i alternativa plaster. Deadline för att lämna in synpunkter är 31.03.2023.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>