Fastighetsägarna Service väljer Frends som ny integrationsplattform
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Fastighetsägarna Stockholm Service AB väljer Frends som ny integrationsplattform

Fastighetsägarna Stockholm Service AB väljer Frends som ny integrationsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Fastighetsägarna

Fastighetsägarna Stockholm Service AB erbjuder ett stort utbud av förvaltningstjänster till tusentals privata och kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Med sina 270 anställda omsätter företaget årligen omkring 300 miljoner kronor.

Affärsmål

Fastighetsägarna strävar efter en ledande branschposition där de kan upptäcka och bistå sina kunder med nya lösningar. Genom att utveckla sina tjänster med hjälp av moderna plattformslösningar vill Fastighetsägarna ligga i utvecklingens framkant och nyttja industrins möjligheter och framsteg.

För att möta kundernas krav i så hög utsträckning som möjligt sökte Fastighetsägarna hjälp av Frends. Genom deras iPaaS och en teknisk konsult som hjälpte till att forma rätt krav och styrriktning kunde upphandlingsprojektet landa precis så som Fastighetsägarna hade tänkt sig.

– Vi vill omfamna nya och spännande lösningar för våra kunder och då tyckte vi Frends kändes som en modern plattform som kunde möta våra behov. Med hjälp av Frends kan vi säkra att vår IT-plattform moderniseras och tydligt följer de kravspecifikationer som behövs för att vår tjänst ska fortsätta leverera på en hög nivå, säger Jessica de Maré, CFO, Fastighetsägarna Service.

Utmaningar med integrationen

Fastighetsägarnas tidigare lösning var föråldrad, saknade enhetlighet och projektspecifika IT-lösningar lagrades hos Fastighetsägarna själva, istället för hos en IT-leverantör. Idag ser situationen annorlunda ut, tack vare Frends.

Flexibilitet

Fastighetsägarna ville ha en central plattform där alla integrationer så som banktransaktioner, filöverföringar och API:er, lätt kunde kontrolleras och genomföras. I den tidigare lösningen genomfördes integrationerna direkt mellan olika system vars olika begränsningar bromsade möjligheten till att byta leverantör eller få överblick av verksamheten.

Med Frends som integrationsplattform har Fastighetsägarna möjligheten att jämföra olika leverantörer mot varandra och enkelt byta till den vars lösning som är bäst lämpad för kundernas behov.

Felsökning

Tidigare behövde flera olika leverantörer kontaktas om problem uppstod, vilket ledde till en kostsam och utdragen felsökning där ingen ville ta ansvar för varför problemet uppstått. Med Frends lösning kan Fastighetsägarna enkelt identifiera felkällor och direkt komma i kontakt med rätt leverantör, alternativt se över integrationen, vilket sparar både tid och pengar vid problemlösning.

Tillgodose kunddatabehov

I Fastighetsägarnas system finns en hel del data som tidigare varit svår att använda på bästa sätt med anledningen att det tidigare systemet var svårt att komma åt. Det huvudsakliga målet med en iPaaS-plattform är att säkert och effektivt tillgängliggöra data som kan delas med kunder i realtid, vilket innebär att Frends lösning placerar Fastighetsägarna ett steg före där de kan rådgöra med kunderna och hjälpa dem till snabba informativa beslut med kort varsel. En möjlighet som bidrar till både transparens och kundnöjdhet.

– Vi märker att fler och fler kunder efterfrågar att få se sin data och nu med Frends öppna API känner vi oss trygga med att det är hög kvalitet på den data vi delar. Det här är det bästa med Frends, möjligheten för oss att tillgängliggöra vår data för kunderna, säger Jan Heggen, IT Manager, Fastighetsägarna Service.

Resultat

– Tack vare Frends har vi en modern och skalbar plattform som stödjer alla möjliga integrationslösningar med ett användarvänligt gränssnitt som passar vår affärsmodell. Som företag har Frends varit en bra samarbetspartner, konsulterna är lösningsorienterade och kommer alltid med sakliga lösningar på hur vi kan hantera potentiella integrations- eller dataproblem, säger Jan Heggen, IT Manager, Fastighetsägarna Service.

Andra fördelar
  • Kostnadsbesparingar av snabb felsökning och lösning av incidenter
  • Kortare utvecklingstid
  • Ökad effektivitet tack vare smidiga uppgraderingar
Framtidsplaner

Frends kommer att hjälpa Fastighetsägarna fortsätta modernisera och förbättra plattformen för att kunna möta framtida IT-behov. Fastighetsägarna kommer också att se över sitt system för att kunna möta krav och följa Frends standarder inom cloud.

På sikt hoppas Fastighetsägarna kunna hjälpa sina kunder i form av “digitala hus” där smarta integrationslösningar för byggnader, såsom RealEstateCore, kan ansluta till deras iPaaS-lösning. Förhoppningen är att vara den första att erbjuda den här typen av möjlighet till sina kunder.

Fastighetsägarna Service väljer Frends som ny integrationsplattform

– Vårat motto är att förenkla möjligheterna till fastighetsägande i framtiden och om vi ska kunna göra det är det absolut nödvändigt att använda oss av Frends integrationsplattform och dess enkelhet. Vi är otroligt stolta över att på så sätt ligga i framkant i den här frågan, säger Jessica de Maré, CFO, Fastighetsägarna Service.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>