Matchningsevent på Plastteknik Nordic
Hem MILJÖ Matchningsevent på Plastteknik Nordic i Malmö

Matchningsevent på Plastteknik Nordic i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Under Plastteknik Nordic den 10-11 maj i Malmö kommer det att arrangeras ett matchningsevent för ökad cirkularitet i plastens värdekedja.

Projektet Omställningslyftet finansierat av ERUF och lett av forskningsinstitutet RISE med bland annat medarbetare på Ignite Sweden och SISP – Swedish Incubators and Science Parks går ut på att engagera, och få med, små och medelstora företag i hållbarhetsomställningen.

– Att kunna arrangera matchningseventet på Plastteknik Nordic är fantastiskt eftersom vi når ut till hela plastbranschen med de innovativa startups vi scoutat internt och externt, säger Linda Hagman, projektledare Cirkulär Matchning för Omställningslyftet.

Projektet fokuserar på att lösa de större problemen som finns med plastens livscykel och ursprung och kommer att fokusera på de olika stegen i värdekedjan såsom råmaterial, produktion, användning, och återvinning. En avgränsning som gjorts är att fokus inte ligger på förpackningar som ju går under ett producentansvar, utan snarare på de plastflöden från produkter, jordbruk, riv-projekt mm som inte har ett fungerande återvinningssystem.

Matchningseventet kommer att bestå av två-timmars workshops där aktörer med potential att genom samarbete öka cirkulariteten för plast för olika områden kommer att ingå. Är man intresserad av att veta mer kan man besöka projekthemsidan för mer information och anmäla sig.

– Med samarbetet vill vi belysa vikten av cirkularitet i branschen, ett fokusområde som genomsyrar hela mötesplatsen. Inte bara i detta samarbete utan återkommer hos våra utställande aktörer och i seminarieprogrammet på mässan. På Plastteknik Nordic samlas hela den nordiska plast- och gummiindustrins värdekedja och vi kan tillsammans med Ignite Sweden skapa förutsättningar för att vi ska nätverka bredare säger Mahtab Karimi, Projektledare för Plastteknik Nordic.

Matchningsevent på Plastteknik NordicTio stycken startups har i dagsläget anmält sig och kommer att kopplas samman med besökande och utställande företag, ges möjligheten att visa på de lösningar som finns för framtiden, och få den knuff i rätt riktning för att kunna implementeras.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>