Bintel stänger en ny investeringsrunda – tar in 14 miljoner för fortsatt expansion gällande smart avfallshantering
Hem MILJÖ Bintel stänger en ny investeringsrunda – tar in 14 miljoner för fortsatt expansion gällande smart avfallshantering

Bintel stänger en ny investeringsrunda – tar in 14 miljoner för fortsatt expansion gällande smart avfallshantering

Publicerat av: Redaktionen

Impact-bolaget Bintel, med säte i Lund, tar i en ny investeringsrunda in 14 miljoner för att skala upp sin verksamhet gällande smarta digitala lösningar för avfallsbranschen.

Bland investerarna syns Almi Invest Greentech samt EIT (Europeiska institutet för innovation och teknik).

Hantering av restavfall är en av de största kostnaderna vad gäller avfallshantering. Bintels lösning hjälper kunderna att med hjälp av data åstadkomma en bättre och mer effektiv källsortering som genererar mindre restavfall, något som i sin tur leder till en miljömässigt bättre lösning samt lägre driftskostnader för avfallshanteringen.

Den senaste tidens utveckling med kraftigt ökade kostnader för utsläppsrätter och nya skarpare lagar inom branschen gör att bolaget sen årsskiftet upplever en explosionsartad ökning i efterfrågan och orderingång.

– Det vi ser nu är fantastiskt kul – vår lösning har ett mycket tydligt värdeerbjudande och ger en snabb avkastning på investeringen (ROI) till våra kunder. Det tillsammans med makro-händelser gör att vi nu traktar drygt en miljon per månad i orderingång. Det är jätteroligt att både befintliga och nya ägare tror på oss och det vi gör. Nu tar vi sats framåt och siktar mot att nå ett kassaflödespositivt läge till sommaren och därefter ta nästa steg i vår tillväxtresa, säger Michael Wictor, VD på Bintel.

Bintel stänger en ny investeringsrunda – tar in 14 miljoner för fortsatt expansion gällande smart avfallshanteringAlmi Invest Greentech är sedan våren 2021 en av Bintels ägare och går nu in med nya miljoner i bolaget. Förutom Almi satsar bland annat EU-organet EIT som syftar till att stärka Europas innovationsförmåga, och blir därmed nya ägare i Bintel.

–  Vi tror stenhårt på Bintel och dess produkt. Det är därför kul att se hur bolagets försäljning nu tar fart och att det så tydligt ger snabb positiv effekt både i kronor och i minskade koldioxidutsläpp, säger Jörgen Bodin på Almi Invest Greentech.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>