Samsung i innovativ och energismart bostadssatsning i Brobyholm
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Samsung i innovativ och energismart bostadssatsning i Brobyholm

Samsung i innovativ och energismart bostadssatsning i Brobyholm

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics har inlett ett nytt samarbete med flera aktörer för att bygga ett nytt, energismart och modernt bostadsområde i Brobyholm utanför Stockholm.

Totalt ska upp till 2000 bostäder färdigställas och integreras med den senaste smarta hem-tekniken.

Redan nu är det första visningshuset öppet för besökare.

Samsung Electronics har tillsammans med teknikföretaget ABB, solenergiföretaget SMA och fastighetsföretaget S. Property Group inlett en ny bostadssatsning i Brobyholm, strax utanför Stockholm. Huset har ett så kallat ”Smart Home Energy Management System”, en teknisk lösning som genererar, effektiviserar och optimera bostadens energi. Planen är att alla kommande bostäder ska kunna erbjuda samma smarta hemlösning.

– Vi är glada över att kunna visa upp våra planer för ett nytt och smart bostadsprojekt. Vårt mål är att erbjuda en smartare och mer miljömedveten bostadsupplevelse som gör det enkelt för boende att hantera och övervaka sin energikonsumtion, säger Nathan Sheffield, European Head of IoT and SmartThings på Samsung Electronics.

Samsung ska förse bostadsprojektet med flera typer av elektronikprodukter. Det inkluderar kylskåp, ugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare. Alla är kompatibla med appen SmartThings Energy, som gör att användaren kan styra, övervaka och minska sin energiförbrukning i realtid. Varje hus ska även få solceller installerade på taket och ha ett eget energilagringssystem. Detta tas fram av S. Property Group i syftet att maximera bostädernas energieffektivitet.

Upp till 2000 smarta hem ska byggas fram till 2028

SmartThings Energy har också integrerats med ABB:s automationslösning, ABB-free@home, vilket gör att bostäderna kan koppla upp apparater och enheter till ett centraliserat system som automatiskt sparar energi, tid och kostnader i hushållet. De första 500 bostäderna står inflyttningsklara 2025 och 2028 förväntas alla 2000 planerade bostäder vara färdigställda.

Samsung i innovativ och energismart bostadssatsning i BrobyholmSamsung har länge arbetat med utvecklingen av energismarta boenden. Nyligen demonstrerade elektronikföretaget ett koldioxidneutralt hem på teknikmässan IFA i Berlin. I framtiden planerar Samsung att skapa fler smarta hemlösningar för att kunna lansera dem på flertalet marknader runt om i världen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>