Premiär för Kungsbackas vatten & avfallsapp
Hem MILJÖ Premiär för Kungsbackas vatten & avfallsapp

Premiär för Kungsbackas vatten & avfallsapp

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir Kungsbackas avfallsapp Kungsbackas vatten & avfallsapp.

I appen kan du nu även se din vattenförbrukning, lämna vattenmätarställning och mycket annat.

Precis som tidigare kan du få notiser inför sophämtning och hjälp vid källsortering av avfall.

– Detta hoppas vi kommer att göra vardagen lite enklare för våra invånare. Vi har fyllt på appen med information om dricksvatten, spillvatten (avlopp) och dagvatten. Om du loggar in med ditt kundnummer och bank-ID så kan du till exempel se dina fakturor och lämna din vattenmätarställning, säger projektledaren Elin Dolk.

Avfallsappen lanserades 2018 och har idag cirka 9 000 aktiva användare. De flesta som har appen kommer att få uppdateringen automatiskt från och med idag 13 november, men beroende på vilka inställningar du har i din telefon kan du behöva uppdatera appen manuellt via App Store eller Google Play.

Premiär för Kungsbackas vatten & avfallsappÄn så länge kan man bara se sin årsförbrukning av vatten, men i takt med att vi går över till digitala vattenmätare så kommer du på sikt att kunna se kortare intervall. Vi siktar på att utveckla appen med fler smarta funktioner i framtiden, exempelvis notiser vid vattenavstängningar och läckor.

Appen behandlar personuppgifter i form av adress och återvinningskortnummer, men allt lagras i telefonen och inte hos oss.

I Kungsbackas vatten & avfallsapp får du bland annat hjälp med:

  • Se dina fakturor för både avfall och vatten & avlopp
  • Lämna vattenmätarställning (ska du göra en gång per år)
  • Sorteringsguide A–Ö
  • Påminnelse inför sophämtning
  • Påminnelse inför slamtömning om du har ett enskilt avlopp
  • Närmaste återvinningscentral och dess öppettider
  • Se hur många besök du har kvar på återvinningscentralen
  • Packlista inför besök på återvinningscentralen (avfallet i rätt ordning för ett smidigt besök)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>