Dags för Dalating!
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Det är dags för Dalating!

Det är dags för Dalating!

Publicerat av: Redaktionen

Den 4 april samlas länets aktörer – kommuner, näringsliv, civilsamhälle, myndigheter samt högskola på Dalating – en digital heldag kopplad till Dalastrategin 2030 och det gemensamma arbetet mot ett hållbart Dalarna.

– Dalating är länets stora regionala avstämning där vi tillsammans tittar på hur det går för Dalarna och vilka gemensamma samhällsutmaningar vi står inför, säger Birgitta Sacrédeus (KD), regionala utvecklingsnämndens ordförande, Region Dalarna.

Under dagen blandas aktuell forskning med inspirerande exempel och bland de medverkande finns bland andra forskaren Eva Alfredsson från Uppsala Universitet och Lisa Olsson, chef för innovation och transformation på Helsingborg stad. Med i programmet är även landshövding Helena Höij, regionrådet Elin Norén och nya regiondirektören Anna Thörn. En av huvudpunkterna under dagen är presentationen om aktuella siffror och analyser kring läget i Dalarna och hur utvecklingen i länet faktiskt ser ut.

– Energikris och stigande inflation gör att det just nu är ganska svårt att tolka utvecklingen i länet. Många indikatorer i Dalastrategin går i rätt riktning men det finns också en del orosmoln. Arbetslösheten sjunker men med det så ser vi också en allt större kompetensbrist på arbetsmarknaden. En indikator inom målområdet Ett sammanhållet Dalarna med mycket bekymmersam utveckling är Lågt socialt deltagande som har tilltagit under pandemin, säger Peter Möller, samhällsanalytiker på Region Dalarna.

Dags för Dalating!Konferensen arrangeras tillsammans med Länsstyrelsen Dalarna och har sin utgångspunkt i den regionala utvecklingsstrategin Dalastrategin 2030 – tillsammans för ett hållbart Dalarna.

– Tillsammans är ett viktigt ord när vi pratar Dalastrategin då den handlar om hur vi alla, var och en i våra olika uppdrag, men också tillsammans kan arbeta samlat för ett hållbart Dalarna säger Birgitta Sacrédeus.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>