Förnyelsebar plast – rätt väg att gå
Hem MILJÖ Förnyelsebar plast – rätt väg att gå

Förnyelsebar plast – rätt väg att gå

Publicerat av: Redaktionen

Tubjätten Emballator Tectubes i Åstorp gör nu en satsning för att ta fram material tillverkade av förnyelsebar källa.

På många sätt är plast ett material som har blivit mer och mer ifrågasatt. Samtidigt är det något vi kanske inte helt kan bli av med.

– Eftersom det inte finns några bra alternativ måste vi hitta ett sätt att kunna arbeta hållbart med produkterna vi har, säger Ariane Duthoit på Emballator Tectubes i Åstorp.

Inom formsprutning är det väldigt svårt att använda sig av återvunnen plast eftersom den kan bete sig oförutsägbart och inom läkemedelsindustrin är det viktigt att redovisa exakt vad som ingår i förpackningen.

Därför är det just förnyelsebara material vi tror på, fortsätter hon.

De tog kontakt med företaget Polymerfront som är framstående inom bioplast för att få råd.

– De är välrenommerade och har gett oss bra rekommendationer. Det kommer spara oss både tid och pengar i slutändan.

Förnyelsebar plast – rätt väg att gå

Ariane Duthoit, Emballator Tectubes.

Så fort man byter sammansättning i plasten kan materialet bete sig annorlunda i verktyget där tuben formas.

– Därför kommer arbetet med stor säkerhet kräva utveckling och många tester för att till slut få en bra slutprodukt. Det kommer bli spännande att se hur det kommer gå och det finns ju stora möjligheter att kunna arbeta mer med biomaterial mot inte minst våra livsmedelskunder.

Hon menar också att det är viktigt för Emballator Tectubes att visa att man står redo.

– Vi behöver var med på banan och stå redo i startgroparna om det sker en förändring på marknaden. Dessutom går förnyelsebara material in i vårt miljötänk.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>