CGI visar det senaste inom metaverse och hållbar teknik under FN:s klimatmöte
Hem HÅLLBAR UTVECKLING IT-konsultföretaget CGI visar det senaste inom metaverse och hållbar teknik under FN:s klimatmöte

IT-konsultföretaget CGI visar det senaste inom metaverse och hållbar teknik under FN:s klimatmöte

Publicerat av: Redaktionen

Den 6 till 18 november hålls FN:s årliga klimatmöte i egyptiska Sharm El-Sheikh.

IT-konsultföretaget CGI kommer där att visa upp sina senaste innovationssatsningar inom metaverse och demonstrera hur virtuell teknik kan användas för att stärka samarbetet i kampen mot klimatförändringarna.

Via en interaktiv presentation kommer CGI demonstrera hur metaverse kan bidra till att reducera klimatpåverkan och hur teknikindustrin kan samarbeta med företag inom alla branscher för att tillsammans arbeta mer hållbart. CGI kommer även lyfta lösningar för att mildra klimatförändringar och klimatanpassa verksamheter, redovisningslösningar för naturkapital, samt lösningar för att reducera kemikalier och avfall, samt säkra en hållbar leveranskedja. Företaget kommer även lyfta fram investeringar som syftar till att stötta forskning som påskyndar utvecklingen av tekniska lösningar som mildrar klimatförändringarna. Forskningen kommer bidra till att ge företag och verksamheter verktyg för att minska förlusten av biologisk mångfald och reducera utsläpp i linje med Parisavtalets temperaturmål.

CGI visar det senaste inom metaverse och hållbar teknik under FN:s klimatmöte– Vi behöver jobba med att gå från att vara miljömedvetna till att aktivt driva en agenda för minskade koldioxidutsläpp och vi inom IT-branschen har en allt viktigare roll att spela, säger David Logg, Vice President Global Business Engineering, på CGI i Sverige. Om Facebook (Meta) vore ett land skulle det ha fler invånare än Indien och Kina tillsammans. Genom att utnyttja metaverse kan vi omsätta vårt engagemang för miljön i konkreta lösningar som kan hjälpa verksamheter att bygga in nya sätt att arbeta på samtidigt som de utnyttjar kraften i data och dataanalys för att främja sina klimatförändringsmål och skapa affärsvärde på lång sikt.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>