Den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorer
Hem ENERGI Här kommer den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorer

Här kommer den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorer

Publicerat av: Redaktionen

OEM Electronics kund Elsys specialiserar sig på tillverkning av trådlösa sensorer.

När behovet av en ny batterileverantör uppstod inleddes samarbetet med OEM Electronics för inköp av batterier samt hantering av frakt, tullning och certifiering.

Elsys är ett Umeåbaserat företag som grundades 2005 av några kollegor från Umeå universitet.

Under de senaste 10 åren har företaget fokuserat på egna produkter, främst inom området trådlösa sensorer med LoRaWAN-teknik. Deras sensorer är utformade för att ha lång räckvidd, låg energiförbrukning och ska verka under lång tid, vilket ställer krav på ett batteri som kan leverera rätt mängd energi under så lång tid som möjligt.

Företagets största volymer ligger inom sensorer för fastigheter och smarta byggnader. Dessa sensorer används för energimätning och energibesparing. För flexibla kontorsplatser används sensorer för närvaromätning och övervakning av mötesrum för att optimera användningen av dessa utrymmen. Elsys har även utvecklat sensorer för att mäta CO₂-nivåer och luftkvalitet. Denna typ av sensorer används i lägenheter, skolor och andra offentliga byggnader för att säkerställa en bra inomhusmiljö.

Projektet med OEM Electronics involverar inköp av 3,6 V batterier. Samarbetet omfattar inte bara leverans av batterier, utan även hantering av frakt, tullning och certifiering samt deklaration mot Naturvårdsverket. När det gäller köp av batteriprodukter är säkerheten en avgörande faktor att beakta. Certifiering är obligatorisk för transport av batterier och är en viktig indikator på att produkterna uppfyller internationella säkerhetsstandarder.

”Genom samarbetet med OEM Electronics har vi fått tillgång till batterier av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. OEM Electronics hjälper också till med andra aspekter som frakt, tullhantering och certifikat, vilket underlättar vår hantering av batterierna och dess omgivande krav”, berättar Johannes Karlsson, operativ chef på Elsys, som har varit delaktig i projektet från början.

Batterierna som OEM Electronics levererar till Elsys används i princip i alla företagets olika trådlösa sensorer. Batterihanteringen utförs lokalt i Umeå, oavsett om batterierna förmonteras eller levereras vid sidan av sensorerna.

Den perfekta batterilösningen för Elsys trådlösa sensorerMed planer på framtida samarbete ser Elsys fram emot att fortsätta dra nytta av OEM Electronics som en pålitlig leverantör. ”Samarbetet med OEM Electronics har fungerat bra och vi har uppskattat den snabba responsen och problemlösningen från er sida. Som ett projektbaserat företag med stora volymer och snabba variationer i behov är det viktigt att ha en pålitlig och effektiv leverantör som kan möta våra krav”, avslutar Johannes.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>