En hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation Days
Hem HÅLLBAR UTVECKLING En hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation Days

En hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation Days

Publicerat av: Redaktionen

Den gröna omställningen och de komplexa utmaningar vi står inför ställer höga krav på både kreativitet och mod.

– Plus samarbete! En idé eller en aktör kan inte fixa allt, vi behöver många idéer och vi måste hjälpas åt och lära av varandra. Vi hoppas att Dalarna Innovation Days kommer att bidra till den utvecklingen, säger Angelica Ekholm, vd på Dalarna Science Park.

Dalarna Innovation Days är ett helt nytt initiativ från Dalarna Science Park i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna.

Premiäromgången genomförs 17–20 oktober, sedan är planen att eventet ska vara årligen återkommande.

– Det är i mötet mellan människor som det händer spännande saker och under Dalarna Innovation Days skapar vi förutsättningar för just det, säger Angelica Ekholm som tycker det är hög tid att bredda perspektiven.

– Den tekniska utvecklingen är ena sidan av myntet. Men för att skapa förändring på riktigt är det vi som individer som måste använda vår kreativitet och se nyttan i att samarbeta kring svåra och komplexa utmaningar.

Från aktuell forskning till mingel

Som hela Dalarnas innovationsarena arbetar Dalarna Science Park kontinuerligt med utvecklingsfrågor där nya idéer och nyskapande företag möts. Man inspirerar genom föreläsningar, workshops, utvecklingsprogram och innovationstävlingar. Och i Dalarna Science Parks företagsinkubator, länets enda, samlas nystartade företag med innovativa idéer.

Dalarna Innovation Days 2023 pågår i fyra dagar och omfattar ett tjugotal programpunkter på tre orter. Flera av programpunkterna kan även följas digitalt.

En av föreläsarna är den USA-baserade innovatören och företagsledaren Christina Lampe Önnerud.

– Christina besökte oss i december och gav då en väldigt uppskattad föreläsning om hållbara och säkra energilösningar, så vi är glada att ”batteridrottningen” kommer tillbaka. Den här gången blir det via länk från Boston, berättar Angelica.

Bland övriga medverkande finns framtidsspanaren Tobias Degsell, AI-experten Fredrik Löfgren, forskare från Högskolan Dalarna och journalisten Maria Soxbo som har fokus på hållbarhet.

En hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation DaysSyftet med dagarna är att främja innovation, entreprenörskap och öka kunskapen om hållbarhet.

Angelica beskriver programmet som både matigt och luftigt.

– Målet är att man ska gå hem med ny kunskap, nya idéer och nya kontakter, så utöver allt intressant innehåll kommer det självklart också att finnas tid för kaffe, mingel och samtal.

Dalarna Innovation Days 2023

Datum: 17–20 oktober 2023

Plats: Borlänge, Falun och Leksand. Flera programpunkter kan även följas digitalt.

Kostnad: Alla programpunkter är kostnadsfria.

Arrangemang: Dalarna Science Park i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna. Bidrar med programpunkter gör även ByggDialog Dalarna, Klimatneutrala Borlänge 2030, Smartsign, IUC och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin med flera. Eventet möjliggörs av ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och Region Dalarna.

Program och anmälan

Dalarna Innovation Days

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>