Höjt skatteavdrag på solceller – från 15 till 20 %
Hem ENERGI Höjt skatteavdrag på solceller – från 15 till 20procent!

Höjt skatteavdrag på solceller – från 15 till 20procent!

Publicerat av: Redaktionen

Det har blivit lite billigare att skaffa solceller!

Vid årsskiftet höjdes skatteavdraget för grön teknik från 15 till 20 procent för solceller.

Läs mer här om hur det fungerar.

Du vet säkert att det sedan två år tillbaka finns ett skatteavdrag för grön teknik, som du kan göra när du investerar i solceller, laddbox eller energilager. Avdraget fungerar ungefär på samma sätt som ROT- och RUT-avdragen, men går till skillnad från dessa att göra för både arbets- och materialkostnader.

20 procents avdrag för solceller

Nytt från och med den 1 januari 2023 är att skatteavdraget för solceller höjs: från 15 till 20 procent. Därmed ser avdraget för grön teknik nu ut så här:

  • 20 % avdrag för solceller (nätanslutet solcellssystem)
  • 50 % avdrag för laddbox (laddningspunkt till elfordon)
  • 50 % avdrag för energilager (system för lagring av egenproducerad energi)
Max 50 000 om året

Maxnivån för skatteavdraget för grön teknik är 50 000 kronor om året totalt – per person. Har det hus du ska installera grön teknik till flera ägare kan varje ägare dra av 50 000 kronor per år.

Avdrag direkt på fakturan

Precis som för ROT- och RUT-avdrag görs avdraget för grön teknik direkt på fakturan för utrustning och/eller installation.

Läs vår guide till att skaffa solceller

Funderar du på att skaffa solceller? Läs vår kompletta guide över allt du behöver veta om solceller och vad du ska tänka på när du skaffar dem: Hur fungerar solceller? Läs vår guide! (skanska-energi.se)

Höjt skatteavdrag på solceller – från 15 till 20 %Skånska Energilösningar tar in nya solcellsbeställningar under våren

Skånska Energilösningar kommer inom kort börja öppna upp för nya beställningar av solcellsanläggningar. Så håll utkik på deras hemsidan och läs gärna aktuell information här: Guide och tips för solceller (skanska-energi.se)

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>