Djurgården prisas som inspiration för andra platser världen över
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Kungliga Djurgården prisas som inspiration för andra platser världen över

Kungliga Djurgården prisas som inspiration för andra platser världen över

Publicerat av: Redaktionen

I konkurrens med 100 toppkandidater världen över har Kungliga Djurgårdens Intressenter prisas för sitt gemensamma och strategiska arbetssätt och ett hållbart ledarskap med Green Destinations Story Award på ITB-mässan i Berlin.

I september tog sig Kungliga Djurgårdens Intressenter in på den internationella listan Green Destinations Top 100 Sustainability Stories och nominerades sedan till Green Destinations Story Award.

Den 7 mars tog de hem första priset för sitt gemensamma långsiktiga och strategiska arbetssätt i kategorin Business and Marketing på ITB-mässan i Berlin.

På andra och tredje plats kom Alberta Southwest, Kanada och Region of Istra, Kroatien.

– Vi har, tillsammans med våra 60 attraktioner på Djurgården, arbetat strategiskt och praktiskt i 6 år med att förbättra och inspirera varandra för att hållbart utveckla Djurgården som besöksmål. Att vi nu lyft fram som en inspiration för andra, bland 100 av världens engagerade destinationer känns fantastiskt. Det ger oss kraft i arbetet framåt, säger Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Juryn, som består av internationella experter, har granskat och rangordnat de nominerade berättelserna. Ur motiveringen: Kungliga Djurgårdens Intressenter ”managed to join forces to form a dedicated sustainability team – to collectively tackle sustainability challenges”.

Djurgården prisas som inspiration för andra platser världen över

På plats i Berlin var Olga Starling från Skansen och Mathias Andersson från Vasamuseet som tog emot priset å hela Djurgårdens vägnar.

Green Destinations Top 100 Sustainability Stories är en årlig tävling som samlar in och hyllar initiativ kring hållbar turism och god praxis från destinationer över hela världen, med målet att inspirera till ett hållbart ledarskap inom besöksnäringen.

Djurgårdens hållbarhetsarbete inspirerar genom ett långsiktigt och strategiskt arbetssätt och där man gått från ord till handling för att tillsammans nå gemensamt antagna hållbarhetsmål. Arbetet är fullt av utmaningar och lösningar och visar på kraften i att arbeta tillsammans för en stark och långsiktigt hållbar utveckling på Djurgården.

På plats i Berlin var Olga Starling från Skansen och Mathias Andersson från Vasamuseet som tog emot priset å hela Djurgårdens vägnar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>